Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Fintech το νέο μεγάλο στοίχημα των Goldman Sachs και JPMorgan Chase

Ένα νέο είδος hedging φαίνεται να έχει σαρώσει, φέτος, τη Wall Street, με τις Goldman Sachs και JPMorgan Chase να επενδύουν στις FinTech εταιρείες.

Ήδη η Goldman Sachs έχει επενδύσει σε περίπου 15 εταιρείες του κλάδου του FinTech, ενώ η JPMorgan από τη μεριά της έχει επενδύσει σε εννέα. Oι τράπεζες αλλά και άλλες εταιρείες έχουν επενδύσει από την αρχή του έτους το ποσό του 1,7 τρισ. δολ. μέσω 44 συμφωνιών, όπως εκτιμά η Opimas.

Ο στόχος τους βέβαια είναι απλός: η μετατροπή των ενδεχομένων μελλοντικών ανταγωνιστών σε συμμάχους. Στον αντίποδα, παρά την υψηλή απόδοση που φαίνεται ότι προσφέρει ο εν λόγω κλαδος, οι venture capital  φαίνονται απρόθυμες να ρισκάρουν για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η έκθεση της Opimas καταδεικνύει τρεις υπό-κατηγορίες που ξεχωρίζουν στον τομέα του Fintech το 2017 όσον αγορά στις επενδύσεις: Η διαχείριση παραγγελιών και εκτέλεση τους με επενδύσεις 19 δισ. δολ., η μεταποίηση συναλλαγών μετά την πώληση με επενδύσεις 14,6 δισ. δολ. και η ανάλυση δεδομένων με επενδύσεις 12 δισ. δολ.

Ο Octavio Marenzi της Opimas δηλώνει σχετικά: “Οι εταιρείες fintech που δραστηριοποιούνται στις κεφαλαιαγορές υποτίθεται ότι θα προσέλκυαν περισσότερες επενδύσεις από venture capital ή από εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων. Όμως έχει γίνει το αντίθετο”.

Την ίδια στιγμή, η PricewaterhouseCoopers εκτιμά ότι σχεδόν το 50% των χρηματοοικονομικών ομίλων παγκοσμίως σχεδιάζουν την απόκτηση ή την δημιουργία εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του fintech, εντός των επόμενων τριών με πέντε ετών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις