Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Σλοβενία θέλει να γίνει “κράτος Blockchain”!

Μερικές μέρες πριν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Slovenia 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Miro Cerar, ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των τεχνολογιών Blockchain στην ΕΕ. 

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και τα υπουργεία εξετάζουν ήδη την τεχνολογία και όλες τις πιθανές χρήσεις της. Επίσης η Σλοβενία πρωτοστατεί σε επίπεδο Ε.Ε. στην εισαγωγή του Blockchain αλλά και στο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα το διέπει.

Το Blockchain είναι η τεχνολογική υποδομή πίσω από τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και στην ουσία είναι μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων όπου και καταχωρούνται οι συναλλαγές δυο μερών με απόλυτη σχεδόν ασφάλεια και πλήρη ταυτοποίηση ένα γεγονός που αφαιρεί την ανάγκη οποιασδήποτε γραφειοκρατίας πιστοποίησης και ελέγχου των συναλλαγών, όπου και αν υλοποιηθεί.

Στις αρχές Οκτωβρίου άρχισε την λειτουργία του ένα σχετικό Think Tank με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και μέρος της Ψηφιακής Συμμαχίας της Σλοβενίας, Το οποίο θα δρα σαν μεσάζοντας και συντονιστής όλων των μερών: εταιρείες, developers και κυβέρνησης και θα έχει σαν στόχο την καθιέρωση της νομοθεσίας-βάσης για το Blockchain.

Βέβαια η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει εκδώσει και αυτή με τη σειρά της προειδοποίηση υψηλού ρίσκου προς όλους όσοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά με τις χρηματοδοτήσεις μέσω ICOs, λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις