Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά παραδόσεων

Η DHL της Deutsche Post σε συνεργασία με την nVidia θα αρχίσουν τις δοκιμές αυτοματοποιημένων φορτηγών παραδόσεων στις αρχές του 2018 στην Ευρώπη σύμφωνα με άρθρο του Fortune.

H DHL πραγματοποιεί μια μεγάλη επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα με στόχο την συνεισφορά της στην μείωση των εκπεμπόμενων καυσαερίων αλλά και του κόστους χρήσης στις χώρες που δραστηριοποιείται και αρχικά στη Γερμανία.

Σε συνεργασία με την Ford ανέπτυξε τη δική της σειρά ηλεκτρικών φορτηγών, μικρο-μεσαίου μεγέθους, μεταφοράς πακέτων με την ονομασία StreetScooter Work XL (κεντρική φωτογραφία).
To νέο Βαν βασίζεται στο σασί του Ford Transit και θα παραχθούν 150 οχήματα μέχρι το τέλος του 2017 και 2.500 μέχρι το τέλος του 2018 συνολικά.

Μερικά από τα αρχικά οχήματα θα εξοπλιστούν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της nVidia Drive PX αλλά και με τις απαραίτητες κάμερες, ραντάρ και Lidar από την επίσης γερμανική ZF, έναν μεγάλο προμηθευτή τεχνολογιών και συστημάτων για οχήματα και για τις μεταφορές γενικά.
Η ZF συνεργάζεται ήδη με την nVidia σε πολλές από τις λύσεις που προσφέρει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά η τεχνολογία θα βοηθά τον οδηγό να γίνει πιο παραγωγικός, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης, μια και θα μπορεί να παραδίδει τα πακέτα σε ένα δρόμο ή συγκρότημα κατοικιών και το φορτηγό να τον ακολουθεί ή να έρχεται μόνο του σε ένα προκαθορισμένο σημείο. 
Βέβαια ο στόχος, για να γίνει το πραγματικό Disrupt, είναι τα φορτηγά να πραγματοποιούν τις παραδόσεις μόνα τους 24/7 μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους παράδοσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις