Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ING “ρίχνει” 300 εκατ. ευρώ στις FinTech μέσω του ING Venture Fund

Η ING ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της ING Ventures, ενός fund 300 εκατ. ευρώ με σκοπό την επένδυση σε FinTech εταιρείες. Με στόχο την ανάπτυξη του ρυθμού των καινοτομιών, ο οποίος αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της ING, η ING Ventures θα επεκτείνει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων τα επόμενα 4 χρόνια.

Η ING θεωρεί πως τόσο η συνεργασία όσο και η επένδυση σε FinTech’ s είναι βασικό σημείο της στρατηγικής της εταιρείας. Η ING έχει λανσάρει με επιτυχία διάφορες δικές της λύσεις στην αγορά, όμως η ταυτόχρονη αναζήτηση για λύσεις που βοηθούν στη δημιουργία μιας διαφοροποίησης της εμπειρίας των πελατών της, ήταν πάντα μέρος της προσέγγισης της.

ING Ventures θα βασιστεί στην επιτυχία που έχει αποφέρει η τρέχουσα προσέγγιση τα τελευταία 3 χρόνια, που έχουν οδηγήσει σε 115 στρατηγικές συνεργασίες με fintech επιχειρήσεις και επενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι σήμερα.

Η ING Ventures θα είναι μέρος του ING Chief Innovation Office και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια την ING. Αν και η ING Ventures θα υιοθετήσει επενδυτική μεθολογία και διαχείριση χαρτοφυλακίου, στόχος του νέου fund δεν είναι η αποκλειστική οικονομική διαχείριση, αλλά θα βοηθάει τις επιχειρήσεις να ενσωματώνονται στην στρατηγική “Σκέψου Μπροστά” της εταιρείας. Το fund θα επικεντρωθεί σε startups και επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποκτήσει “ειδικό βάρος” στην αγορά, ενώ οι εταιρείες στις οποίες επενδύσει θα είναι είτε σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται η ING είτε σχεδιάζει να αναπτυχθεί.

Ο Benoit Legrand επικεφαλής της Fintech, έχει διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος της ING Ventures και σε δηλώσεις του είπε: ” η ING υπήρξε πολύ δραστήρια στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και την επένδυση σε FinTech’ s που βοηθούν τους πελάτες μας να μείνουν ένα βήμα μπροστά στη ζωή και στην επιχείρηση τους. Αυτό λειτούργησε πολύ καλά: οι τρέχουσες συνεργασίες μας έχουν οδηγήσει σε προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή των πελατών μας ευκολότερη. Όπως βλέπουμε τις αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον να συμβαίνουν όλο και πιο γρήγορα, θα πρέπει να επιταχύνουμε το ρυθμό μας. Η δημιουργία αυτού του fund, είναι ένας ακόμη τρόπος για την ING να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή επανάσταση ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη και να βοηθήσει στην μετατροπή της τράπεζας, ώστε να γίνει η κύρια πλατφόρμα για οικονομικές ανάγκες, καθώς και να γίνει μέρος άλλων πλατφορμών”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις