Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa γίνεται… FinTech στις αποστολές χρημάτων στην Ευρώπη

Η Visa ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση της νέας υπηρεσίας Visa Direct στην Ευρώπη η οποία προσφέρει άμεση μεταφορά χρημάτων σε όλο τον κόσμο μεταξύ ιδιωτών αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων.

H νέα υπηρεσία προέρχεται από τα Innovation Labs της Visa και προορίζεται να ανταγωνιστεί παρεμφερείς υπηρεσίες γνωστών FinTechs όπως η Revolut και η TransferWise.
Μια και η Visa δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί τις τράπεζες αλλά και τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών, προσφέρει την υπηρεσίας της σε συνεργασία με αυτούς.
Για παράδειγμα ο πρώτος μεγάλος συνεργάτης στην Ευρώπη πάντα είναι η WorldPay η οποία ασχολείται με την διαχείριση πληρωμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και όχι μόνο.
Πελάτες της υπηρεσίας Visa Direct μπορούν να είναι θεωρητικά και οι νέες τράπεζες, όπως για παράδειγμα η N26, η οποία συνεργάζεται για αυτόν ακριβώς το σκοπό με την TransferWise.

Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μεταξύ ιδιωτών για εμβάσματα, πληρωμές στα εστιατόρια κ.α., μεταξύ εταιρειών και επαγγελματιών αλλά και μεταξύ εταιρειών και ιδιωτών, όπως για παράδειγμα επιστροφές χρημάτων, κέρδη από παιχνίδια, επιδόματα, μερίσματα, πληρωμές για εργασίες freelancers κ.α.

Το δυνατό σημείο της υπόθεσης είναι ότι εφόσον το υποστηρίξουν οι τράπεζες είναι δυνατόν τα χρήματα να μεταφέρονται στους λογαριασμούς των πελατών τους που είναι συνδεδεμένες οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της Visa, μέσω WorldPay στην Ευρώπη.
Στις Η.Π.Α. ήδη συμβαίνει αυτό με το PayPal, BrainTree, Stripe και SquareChash.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις