Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΒΥ: Η Startup με κοινωνικό αντίκτυπο της Sofia Vergara

H 45χρονη Κολομβιανή ηθοποιός και μοντέλο Sofia Vergara είναι ενεργός επιχειρηματίας ως συνιδρύτρια της EBY ενώ δίνει και συμβουλές στους χρήστες του LinkedIn απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

H πρόσφατη επιχειρηματική προσπάθεια της ηθοποιού είναι όπως προαναφέραμε η EBY η οποία έχει και ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Η Startup ιδρύθηκε το περασμένο Αύγουστο και προσφέρει εξατομικευμένη συνδρομητική αγορά γυναικείων εσωρούχων με παράδοση στον πελάτη, με μεγέθη από XS έως 4Χ, με στόχο όχι τον αισθησιασμό και την πρόκληση αλλά την πρακτικότητα και ειδικά την ενδυνάμωση των γυναικών σε κατάσταση φτώχειας σε όλο τον κόσμο.

10% των πωλήσεων της EBY θα διατεθούν στο Seven Bar Foundation με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών σε φτωχές κοινότητες και την είσοδό τους στην τοπική, και όχι μόνο, επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης μικροδανείων, τα οποία μπορεί να ξεκινoύν από τα 80 δολ. και να φτάνουν τα 7.000 δολ.
Μόλις αποπληρωθεί το δάνειο αυτό, γίνεται αυτόματα διαθέσιμο σε μια άλλη γυναίκα που το χρειάζεται, δίνοντας ένα πολλαπλασιαστικό κίνητρο στην αποπληρωμή τους.

Μέχρι σήμερα το ίδρυμα έχει χορηγήσει 2.400 μικριδάνεια σε γυναίκες από τις Η.Π.Α., Μεξικό, Γουατεμάλα. Κολομβία, Ινδία, Σρι Λάνκα κ.α. Τα προϊόντα της EBY παράγονται στην Σρι Λάνκα με προδιαγραφές βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκτός από την EBY η Vergara είναι συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου RAZE, μαζί με τους Luis Balaguer και Emiliano Calemzuk, ειδικά για ισπανόφωνο κοινό και ακόμα πιο ειδικά για τους Millenials. Η RAZE ιδρύθηκε στις αρχές του 2017 και έχει πάρει χρηματοδότηση από τα VCs Greycroft Partners, Raine Ventures και UTA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις