Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μάθετε Κινέζικα με το Duolingo αλλά και πως προσφέρει (σχεδόν) τα πάντα δωρεάν

Ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών για Smartphones, Duolingo, πρόσθεσε τα Κινέζικα (Mandarin) στις γλώσσες της με βάση τα αγγλικά.

Η μέθοδος καλύπτει 1.000 χαρακτήρες και τους τέσσερις βασικούς τόνους και έχει σχεδιαστεί από τον γλωσσολόγο επιστήμονα και μηχανικό λογισμικού, Ιάπωνα, Masato Hagiwara της Duolingo.

Απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε όσους έχουν μια βασική γνώση ενώ λόγω της δημοφιλίας που έχει η Κινέζικη γλώσσα σε πολλούς τομείς η μέθοδος έχει εστιάσει σε ενότητες όπως επαγγέλματα, φαγητό, χαιρετισμούς, αριθμούς αλλά και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Επίσης προσφέρει θεματογραφία σχετικά με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη Κίνα.

Για να αρχίσετε τα μαθήματα θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή στο Smartphone και να επιλέξετε τα αγγλικά σαν βασική γλώσσα, όπως προαναφέραμε. Η εκμάθηση μπορεί να γίνει και μέσω web.

Η μεγάλη επιτυχία της Duolingo

Η Duolingo στην ουσία ιδρύθηκε από σπόντα μια ήταν ένα “πρόσθετο” στα σχέδια των δυο μικρών σε ηλικία ιδρυτών της για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο εκμάθησης γλώσσας online.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 στο Pittsburgh των Η.Π.Α. και αυτή τη στιγμή πάνω από 20 εκατ. χρήστες τον μήνα μαθαίνουν κάποια από τις 40 προσφερόμενες γλώσσες με ένα ευχάριστο τρόπο που μοιάζει με παιχνίδι αλλά και με κοινωνική δικτύωση.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει πάρει 108 εκατ. δολ. χρηματοδότηση και μέχρι το 2014 δεν είχε έσοδα μια και τα πάντα τα προσφέρει δωρεάν χωρίς διαφημίσεις μάλιστα, ακόμα και το ειδικό πρόγραμμα για σχολεία.

Τα χρήματα για την Duolingo βγαίνουν από τα τεστ γνώσεων αγγλικής γλώσσας που προσφέρει για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ειδικά για επιχειρήσεις, τα οποία είναι επιπέδου TOEFL. Με ένα μέρος τους κόστους του TOEFL το Duolingo συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Uber για να πιστοποιήσει η τελευταία την επάρκεια της αγγλικής γλώσσας των οδηγών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις