Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο “φόβος και τρόμος των ασφαλιστικών” Lemonade σήκωσε 120 εκατ. δολ. και ετοιμάζεται για παγκόσμια επέκταση!

Η Lemonade ιδρύθηκε μόλις το 2015 και μέσα σε δυο χρόνια έχει κατακτήσει τις ασφάλειες περιουσίας στη Ν. Υόρκη αρχικά και σε όλες τις Η.Π.Α. σταδιακά. Μόλις σήκωσε 120 εκατ. δολ. με την Softbank να ηγείται και ετοιμάζεται για παγκόσμια επέκταση.

Σε αντίθεση με άλλες Insurtech Startups η Lemonade είναι ασφαλιστική εταιρεία οι οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω Smartphones, chatbots και AI και έχει και κοινωνικό πρόσωπο με προγράμματα επιστροφών χρημάτων, άμεσων πληρωμών, με τον πελάτη πάνω απ΄όλα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι παραδοσιακές ασφαλιστικές κερδίζουν χρήματα με το να αρνούνται αποζημιώσεις. Η Lemonade πληρώνει αμέσως μια και τα χρήματα των πελατών στην ουσία “μένουν στην άκρη” με την εταιρεία να κρατάει μια μικρή προμήθεια.

Όπως προαναφέραμε προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη περιουσίας για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα και τις αποζημιώσεις! Τα προγράμματα ξεκινάνε από τα 5 δολ./μήνα για τους ενοικιαστές και από τα 25 δολ./μήνα για τους ιδιοκτήτες, με την όλη διαδικασία να γίνεται όπως προαναφέραμε μέσω Smartphones.

Εκτός από την Softbank στον τρίτο γύρο συμμετείχαν και όλοι σχεδόν οι υπάρχοντες επενδυτές: Google Ventures, Sequoia Capital, Allianz μεταξύ άλλων.

Με σχεδόν 180 εκατ. δολ. μετρητά στα ταμεία της θα δούμε τις υπηρεσίες της Lemonade για πρώτη φορά εκτός Η.Π.Α. το 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις