Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία LG Electronics και HERE Technologies για τα αυτόνομα οχήματα

Η LG Electronics έχει αποφασίσει να μπει δυναμικά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όχι λόγω αλλαγής επιχειρηματικού μοντέλου, αλλά λόγω του ότι τα αυτοκίνητα γίνονται κινούμενα διασυνδεδεμένα hub υψηλής τεχνολογίας, κάτι που η LG ειδικεύεται με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Η θυγατρική LG Electronics Vehicle Components από το 2013 εστιάζει στην εμπορική διάθεση εξαρτημάτων αυτοκινήτου και βασικών λύσεων βασισμένων στις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG. Πρόκειται για ένα αυτόνομο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση σε δύο βασικούς τομείς δραστηριότητας: τις “Έξυπνες Λύσεις” και τις “Πράσινες Λύσεις”.
Οι έξυπνες λύσεις περιλαμβάνουν συστήματα ψυχαγωγίας, προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού, οθόνες αυτοκινήτου και άλλα έξυπνα προϊόντα, ενώ οι πράσινες λύσεις επικεντρώνονται στην έκδοση κινητήρων και μπαταριών, τα θερμικά συστήματα οχημάτων, τους inverters/μετατροπείς, τον φωτισμό καθώς και μηχανολογικές υπηρεσίες για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Η νέα συνεργασία της LG Electronics με την HERE, έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης, στοχεύει τη προσφορά μιας λύσης τηλεματικής για αυτόνομα οχήματα. Η λύση συνδυάζει τις τεχνολογίες τηλεματικής της LG με την υψηλής ακρίβειας χαρτογράφησης δεδομένων και υπηρεσίες εντοπισμού από την πλατφόρμα “ανοικτής τοποθεσίας” HERE.
Μέσω της συνεργασίας τους, οι εταιρείες στοχεύουν στην υποστήριξη των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο με ένα ισχυρό και ασφαλές κέντρο επικοινωνίας δεδομένων για αυτοματοποιημένα και πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα.

Το HD Live Map εντοπίζει όλους τους δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο όπως σημάνσεις λωρίδων, πινακίδες stop, διαβάσεις, σήματα ταχύτητας και φανάρια.

Η τηλεματική είναι μια βιομηχανία που χαρακτηρίζεται ως την ολοκλήρωση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και ψυχαγωγίας για τα οχήματα όπως πλοήγηση, επιβεβαίωση τοποθεσίας και αποστολή έκτακτης ανάγκης μέσω διαφόρων τεχνολογιών επικοινωνίας, από δίκτυα GPS και DMB (Digital Multimedia Broadcasting) μέχρι Bluetooth, Wi-Fi και την mobile επικοινωνία.

Η εταιρεία HERE, η οποία σημειωτέον εξαγοράστηκε από μια κοινοπραξία των Daimler, Audi και BMW, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών χαρτογράφησης δεδομένων και τοποθεσίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, που τροφοδοτεί σήμερα περισσότερα από 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η HERE συνεργάζεται επίσης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη του HD Live Map, της εξαιρετικά ακριβής υπηρεσίας χαρτών που βασίζεται σε cloud, το οποίο υποστηρίζει συνδεδεμένα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και αυτοματοποιημένες λύσεις οδήγησης. Το HD Live Map, το οποίο η LG σκοπεύει να αναπτύξει στην από κοινού λύση που προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εντοπίζει όλους τους δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο όπως σημάνσεις λωρίδων, πινακίδες stop, διαβάσεις, σήματα ταχύτητας και φανάρια.

Όταν αναπτυχθεί πλήρως, η τηλεματική θα έχει κεντρικό ρόλο ως κέντρο επικοινωνίας για αυτόνομα οχήματα. Αρχικά, οι αισθητήρες του ADAS στο αυτοκίνητο- που αποτελούνται από κάμερες, ραντάρ και τεχνική LIDAR (LIght Detection And Ranging) – διαβάζουν το περιβάλλον και στέλνουν τα δεδομένα στο cloud μαζί με πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά οχήματα που συλλέγονται μέσω του V2X (Vehicle-to-Everything). Όλες οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται αναλύονται επανειλημμένα και μεταδίδονται στα τηλεματικά συστήματα οχημάτων για προσαρμοσμένες πληροφορίες οδήγησης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε ένα νέο πρότυπο για αυτόνομες mobile λύσεις επικοινωνίες σε συνεργασία με την εταιρεία HERE, η οποία διαθέτει αξεπέραστη τεχνολογία αιχμής για την αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Kim Jin-yong, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της LG Vehicle Components Smart Business Unit. «Με συνεργάτες όπως η εταιρεία HERE, η LG μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσει την επόμενη γενιά συνδεδεμένων τεχνολογιών των αυτοκινήτων για να βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην προετοιμασία της αυτόνομης εποχής».

«Για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία, τα αυτόνομα οχήματα θα χρειάζονται πολλά είδη ισχυρών πηγών δεδομένων και τεχνολογίες επικοινωνίας», δήλωσε ο Moon Lee, αντιπρόεδρος της HERE Technologies APAC. «Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες της Open Location Platform μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τηλεματική τεχνολογία της επόμενης γενιάς για αυτόνομα οχήματα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την LG για να το κάνουμε πραγματικότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις