Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

38 εκατ. Αμερικανοί έχουν στην κατοχή τους ένα Smart Speaker (και τους αρέσει)!

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η NPR μέσω τηλεφώνου και Online την περίοδο των εορτών στις Η.Π.Α. σχετικά με τα λεγόμενα Smart Speakers, τα ηχεία – υπολογιστές που ενσωματώνουν έναν ψηφιακό βοηθό, 16% των Αμερικανών έχουν στην κατοχή τους ένα, ή περίπου 39 εκατομμύρια άνθρωποι. Μια αύξηση 128% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017!

Το 7% το αγόρασαν στη περίοδο από τη Black Friday μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και το 4% τα Χριστούγεννα. Περίπου τα 2/3 εξ΄αυτών έχουν μια συσκευή της Amazon με την Alexa και οι υπόλοιποι το Google Home.

To 39% ανέφερε ότι το Smart Speaker αντικατέστησε το χρόνο που ξόδευαν στο παραδοσιακό ραδιόφωνο, το 34% αντικατέστησε το Smartphone, το 30% την Τηλεόραση και το 27% το Tablet.

Το 71% ανέφερε ότι ακούει περισσότερο μουσική και ραδιοφωνικές εκπομπές online από την αγορά του και το 51% το χρησιμοποιεί πιο συχνά μετά τον πρώτο μήνα κατοχή του.

Το 66% ότι διασκεδάζει την οικογένεια και τους φίλους με αυτό.

64% των κατόχων σχεδιάζουν να αγοράσουν πρόσθετα Smart Speakers για να ελέγξουν άλλες συσκευές ή να τα τοποθετήσουν σε άλλα δωμάτια.

44% των κατόχων τους αύξησαν τη χρήση των ψηφιακών βοηθών στα Smartphone τους

61% ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και στα αυτοκίνητά τους.

Αναφορικά με τη χρήση των Smart Speakers, το 60% πήγε στην αναπαραγωγή μουσικής, 30% σε γενικές ερωτήσεις, 28% στον καιρό, 18% για ανέκδοτα, 13% ραδιόφωνο και 13% για ειδήσεις.

Τέλος, το 31% των ερωτηθέντων πρόσθεσαν ένα προϊόν στο καλάθι τους για μια e-αγορά και το 29% έκαναν αναζήτηση για ένα προϊόν μέσω Smart Speaker.

Μπορείτε να βρείτε όλη την έρευνα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις