Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ING εξαγόρασε την εταιρεία πληρωμών Payvision για 270 εκατ. Ευρώ

Η ING ανακοίνωσε την εξαγορά του 75% της Ολλανδικής Payvision, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο διεθνή πάροχο υπηρεσιών πληρωμών για ηλεκτρονικό εμπόριο, με στόχο η μεγάλη χρηματοοικονομική και ασφαλιστική εταιρεία να ενισχύσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών στους εταιρικούς πελάτες της.

Η εξαγορά αυτή είναι μέρος της στρατηγικής Thing Forward της ING η οποία επενδύει σε προϊόντα και τεχνολογίες Fintech με στόχο την προσφορά μιας ολοκληρωμένης λύσης σε εταιρείες, η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρονικές πληρωμές, παροχή κεφαλαίου κίνησης και δανεισμού.

Η Payvision Ιδρύθηκε το 2002 στις Κάτω Χώρες, εξυπηρετεί τους πελάτες της από γραφεία σε 10 πόλεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό. Το 2015, η Payvision μπήκε στην επόμενη γενιά παροχής υπηρεσιών πληρωμών, μέσω της Fintech Acapture που λάνσαρε, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των εμπόρων σε διακαναλικές και διασυνοριακές λύσεις πληρωμών.

Η πλατφόρμα Payvision διευκολύνει περισσότερες από 80 μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των Maestro, Visa, iDEAL, Alipay, JCB και Union Pay σε περισσότερα από 150 νομίσματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ιδρυτική ομάδα της Payvision θα κατέχει μερίδιο μειοψηφίας 25% και θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις