Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την επιχειρηματική “ανταλλαγή” μέσω Erasmus

To πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες βοηθά Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Οι νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία σε άλλη χώρα, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών, με την διαμονή να χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο νέος επιχειρηματίας, θα ωφεληθεί από την επιτόπια εκπαίδευση σε μία μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα της επιχείρησής του ή θα την ενισχύσει. Επίσης, μπορείτε να ωφεληθεί από την πρόσβαση σε νέες αγορές, τη διεθνή συνεργασία και τις πιθανές δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρηματικούς εταίρους στο εξωτερικό. Και όλα αυτά με χρηματοδότηση η οποία εξαρτάται από την χώρα ανταλλαγής του νέου επιχειρηματία.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος μπορείτε να κάνετε αίτηση σαν νέος επιχειρηματίας ή επιχειρηματίας οικοδεσπότης για  να δεχτείτε άλλους επιχειρηματίες από την ΕΕ.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2009 έχουν γίνει μέχρι το τέλος του 2017, 18.692 αιτήσεις, 11.315 από νέους επιχειρηματίες και 7.377 από επιχειρηματίες οικοδεσπότες.
Οι χώρες με τις περισσότερες αιτήσεις, και στις δύο κατηγορίες, είναι η Ισπανία με 3.614, η Ιταλία με 3.483, το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.288, η Γερμανία με 1.014 και η Ελλάδα με 780.
52% των αιτήσεων για νέους επιχειρηματίες έγιναν από άνδρες και το 48% από γυναίκες.
Οι τομείς με τις περισσότερες αιτήσεις είναι προώθηση και media, Εκπαίδευση, Αρχιτεκτονική, ICT και τουρισμός.
Οι πιο δημοφιλείς χώρες προορισμού είναι οι: Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Βέλγιο.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον διαγωνισμό που γίνεται στο τέλος του προγράμματος υπήρξε μια ελληνική διάκριση, ο Μιχάλης Κόκκινος από την VR Startup Moptil πήρε την τρίτη θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ, ενώ αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ αφού πρώτα επιλέξετε ένα εθνικό σημείο επαφής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις