Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Apple εξαγοράζει συνδρομητική υπηρεσία περιοδικών και θέλει 78 δισ. δολ. ακόμα για να φτάσει 1 τρισ. δολ. αξία!

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε την Texture, μια συνδρομητική υπηρεσία ψηφιακών περιοδικών online με δυνατότητα επιλογής περισσότερων από 200 περιοδικά.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Texture θα ενταχθεί στην Apple, μαζί με έναν εντυπωσιακό κατάλογο περιοδικών από πολλούς από τους κορυφαίους εκδότες στον κόσμο“, δήλωσε ο Eddy Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple για το Software και τις Υπηρεσίες Internet στο blog post που ανακοίνωσε τη συμφωνία, οι οικονομικοί όροι της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής.

Ο Cue συνεχίζει: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην ποιοτική δημοσιογραφία από αξιόπιστες πηγές, επιτρέποντας στα περιοδικά να συνεχίζουν να παράγουν σωστά σχεδιασμένες και ενδιαφέρουσες ιστορίες για το κοινό».

Η Texture ξεκίνησε το 2010 και από τότε έχει καταστεί o κύριος παίκτης στη προσφορά ψηφιακών συνδρομών σε περιοδικά. Το 2016 επιλέχθηκε από τη συντακτική ομάδα στο App Store της Apple για την ετήσια βράβευση “Best Of Selections”, η οποία ξεχωρίζει καινοτόμες εφαρμογές και παιχνίδια για χρήστες του iOS.

Είμαι ενθουσιασμένος που η Next Issue Media και η βραβευμένη εφαρμογή Texture αποκτήθηκαν από την Apple“, δήλωσε ο John Loughlin, Διευθύνων Σύμβουλος της Next Issue Media / Texture στο ίδιο Blog post.
Αλλά και οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Next Issue Media, Condé Nast, Hearst, Meredith, Rogers Media και KKR, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ένα καλύτερο μέλλον για την υπηρεσία“.

H Apple έχει στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τις υπηρεσίες στα 40 δισ. δολ. μέχρι το 2020. Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο, είχε περίπου 30 δισ. δολ. σε έσοδα από υπηρεσίες.

Παρά τα μέτρια οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα η μετοχή της Apple ανέβηκε 40% εχθές. Αυτό σημαίνει ότι της λείπουν 78 δισ. δολ. αξία για να φτάσει το 1 τρισ. δολ. Η Google με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το 2019 για να το φτάσει ενώ η μόνη εταιρεία που είναι κοντά να  σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ το 2018 είναι, ποια άλλη; H Amazon!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις