Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα παράδειγμα υλοποίησης οικοσυστήματος FinTech στη Ευρώπη!

Η είδηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας ότι οι FinTech Startup δεν μπορούν να δημιουργήσουν το αναγκαίο οικοσύστημα υπηρεσιών. Μπορεί αυτό να ισχύει για την Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την Ευρώπη.

Βέβαια στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι το Open Banking είναι ένας “καυτός” τομέας κάτι που επιβεβαιώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μια και η εφαρμογή Yolt της Ολλανδικής τράπεζας ING συνεργάζεται με την Monzo.

H Yolt προσφέρει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου όλων των λογαριασμών του χρήστη, των καρτών και όλων των κινήσεων που σχετίζονται με αυτούς τους λογαριασμούς. H Υolt επίσης, εκτός από τη Monzo συνεργάζεται με άλλες 29 τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Monzo παρουσίασε πρόσφατα το δικό της Marketplace και το σχετικό API που επιτρέπει την διασύνδεση εφαρμογών τρίτων με τις υπηρεσίες της ίδιας.

Ήδη η Monzo συνεργάζεται με την υπηρεσία Emma, το app επενδύσεων Moneybox ενώ στο marketplace της συμμετέχουν διάφορες FinTech όπως για παράδειγμα η RateSetter, η Zopa, η Wealthsimple κ.α. φτιάχνοντας με αυτό το τρόπο ένα πραγματικό οικοσύστημα βασιζόμενο στο Open Banking.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις