Η ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Mastercard εμφάνισε ελαφριά πτώση στην ανάπτυξή της και για αυτό φταίει η μείωση των πελατών που χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες της για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα!

Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για να αποκτήσουν ψηφιακά νομίσματα, μια πρακτική απαγορευμένη από ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Νωρίτερα φέτος, η Τράπεζα της Αμερικής, η JP Morgan Chase και η Citigroup απαγόρευσαν τέτοιες αγορές, αναφερόμενες σε πιθανούς πιστωτικούς κινδύνους και την μεγάλη αστάθεια των κρυπτονομισμάτων.

Οι πωλήσεις της Mastercard αυξήθηκαν κατά 19% στο πρώτο τρίμηνο, παρόλο που ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση το τέταρτο τρίμηνο του 2017, εν μέρει λόγω των λιγότερων αγορών κρυπτονομισμάτων από τους κατόχους καρτών.

Η CFO της Mastercard, Martina Hund-Mejean είπε ότι ένας λόγος ήταν “η πρόσφατη πτώση της χρηματοδότησης στα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων“, παρόλο που σύμφωνα με αυτήν η εταιρεία αναμένει ότι η διεθνής ανάπτυξη θα μετριαστεί.

Σύμφωνα με την CFO η αυξημένη αβεβαιότητα στις Ασιατικές αγορές επιβραδύνουν την ανάπτυξη, με την Νότια Κορέα να προσπαθεί να ορίσει τους νέους κανόνες και την Ιαπωνία να έχει προβλήματα ασφαλείας στα ανταλλακτήρια της.

Υπάρχουν πολλές ανησυχίες ακόμα και στην Ιαπωνία, επειδή ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της χώρας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Επίσης όπως βλέπετε, τώρα υπάρχει μικρότερο ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα από ότι υπήρχε στα τέλη του τέταρτου τριμήνου του 2017 αλλά και το πρώτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς“. επιπλέον δήλωσε πως τα ψηφιακά νομίσματα δεν αποτελούν σημαντικό μέρος της εταιρικής στρατηγικής της Mastercard, γιατί είναι δύσκολο να προβλεφτεί ο τρόπος ανάπτυξης.

Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο βασιζόμαστε γιατί απλά δεν ξέρουμε πώς να το προβλέψουμε ή δεν θέλουμε καν να το μετρήσουμε“, δήλωσε η Martina Hund-Mejean.

Παρά τη μικρή πτώση στην ανάπτυξη, η μετοχή της Mastercard αυξήθηκε περισσότερο από 3%, αφού τα αναφερόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου τους έφτασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, o Διευθύνων Σύμβουλος της Mastercard Ajaypal Singh Banga είχε δηλώσει την αντίθεση του στα ψηφιακά νομίσματα όσο αυτά δεν υποστηρίζονται από μια κυβέρνηση. “Εάν η κυβέρνηση δημιουργήσει ψηφιακό νόμισμα, θα βρούμε έναν τρόπο να είμαστε στο παιχνίδι. Θα παρέχουμε τον τρόπο για τη μετακίνηση του νομίσματος από τον πελάτη στον έμπορο. Η κυβερνητική υποστήριξη ψηφιακών νομισμάτων είναι ενδιαφέρουσα. Το μη κυβερνητικό νόμισμα είναι σκουπίδια“, είπε.