Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple θα συνεργαστεί με την VW για τις “αυτόνομες τεχνολογίες” που αναπτύσσει!

Η Apple δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει στα αυτόνομα οχήματα μια και τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα των New York Times η Apple έχει υπογράψει συμφωνία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen για την ανάπτυξη αυτοκινήτων αυτοεξυπηρέτησης για τους εργαζόμενους της.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο το αυτοκίνητα δεν είναι κάποιος σκαραβαίος ή το Golf αλλά το βαν Transporter T6! Βέβαια μια από τις φήμες ανέφερε ότι η Apple ανέπτυσσε ένα μινιβαν, (το νέο Camper της VW να ταιριάζει απόλυτα), με το Project να αναφέρεται σαν Titan.

Στο πλαίσιο του έργου, η Apple έχει απασχολήσει μεγάλους σχεδιαστές αυτοκινήτων και μηχανικούς  ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι προέρχονται από εταιρείες όπως οι Tesla, Aston Martin και Alphabet, ενώ σε ένα σημείο το έργο είχε πάνω από 1.000 άτομα να εργάζονται σε αυτό, αλλά στη πορεία περιορίστηκε.

Στα μέσα του 2017, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook μίλησε δημοσίως για τις “αυτόνομες” φιλοδοξίες της Apple για πρώτη φορά, λέγοντας ότι εργάζονταν πάνω σε “αυτόνομα συστήματα“. Την ίδια περίοδο η Apple έλαβε άδεια δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στην Καλιφόρνια και τώρα έχει περισσότερα δικά της αυτόνομα οχήματα στους δρόμους για δοκιμές απ’ ότι  η Waymo και Uber!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple προσπάθησε να συνεργαστεί με κατασκευαστές όπως η Mercedes και BMW, αλλά δεν προχώρησαν οι συνεργασίες μια και η Apple ήθελε πλήρη έλεγχο των δεδομένων και του σχεδιασμού του έργου, όπως θέλει να κάνει συνήθως.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι επικεντρώνεται στα βαν μεταφοράς για τους υπαλλήλους της, επιτρέποντάς της να πραγματοποιήσει χρήση αυτόνομων τεχνολογιών σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως έχει κάνει η Ford και άλλες εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις