Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Τουρκία θέλει να γίνει FinΤech hub!

Παρά τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, η Ένωση Εταιρειών Ηλεκτρονικών Πληρωμών και Χρήματος (ODED) ανακοίνωσε διάφορες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να καταστεί η Τουρκία παγκόσμιος κόμβος FinTech.

Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας αποτελούμενη από στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας, του Οργανισμού Τραπεζικής Εποπτείας, του Υφυπουργού Οικονομικών, του Συμβουλίου Κεφαλαιαγοράς και του Ταμείου Ασφάλισης Καταθέσεων ταμιευτηρίου.

Η Μόνιμη Υποεπιτροπή Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών (Task Force FinTech) όπως ονομάζεται θα είναι σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: “ένα ισχυρό και συγκεκριμένο βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής της Τουρκίας σε  παγκόσμιο κόμβο για τη βιομηχανία FinTech και τη βελτίωση του οικοσυστήματος FinTech σε τοπικό επίπεδο και αναμένεται να δώσει ώθηση στην εξέλιξη του τουρκικού οικοσυστήματος FinTech στο μέλλον” .

Η ΟDED εκπροσωπεί τις FinTechs στην Τουρκία, ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος το 2015 και προσπαθεί να χτίσει ένα οικοσύστημα FinTech: σχέσεις με την κυβέρνηση, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρηματικές ενώσεις, τα μέσα ενημέρωσης και τις ομάδες καταναλωτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις