Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bank of America: για πρώτη φορά οι ψηφιακές καταθέσεις ξεπέρασαν αυτές στα καταστήματα!

H Bank of America ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά οι καταθέσεις που έγιναν σε Smartphones και Tablets ξεπέρασαν αυτές που έγιναν στα υποκαταστήματα της τράπεζας!

Πρόκειται για ιστορική στιγμή θα λέγαμε, με το mobile banking να κερδίζει έδαφος γρήγορα και από την άλλη οι τράπεζες, τουλάχιστον στις Η.Π.Α. να μειώνουν τον αριθμό των υποκαταστημάτων τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πελάτες της Bank of America χρησιμοποίησαν το mobile banking 1,4 δισ. φορές το προηγούμενο τρίμηνο κάτι που έχει οδηγήσει τα υποκαταστήματα της τράπεζας στα 4.411 τον Ιούνιο που μας πέρασε, έναντι 4.542 πέρυσι και 6.131 το 2008.

Η Bank of America έχει παρουσιάσει πρόσφατα το chatbot Erica, το οποίο έχει εξυπηρετήσει μέχρι στιγμής 2 εκατ. πελάτες, ενώ μαζί με όλες σχεδόν τις μεγάλες – παραδοσιακές τράπεζες συμμετέχει στο project Zelle, μια εφαρμογή ψηφιακών πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων – ανταγωνιστή του PayPal και Venmo.

Και άλλες τράπεζες, όπως η JP Morgan και η Wells Fargo μειώνουν, με μικρό βαθμό σχετικά, τα φυσικά καταστήματα αλλά παρόλα αυτά η Bank of America θα ανοίξει 500 καινούργια καταστήματα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση περισσότερα θα είναι αυτά που θα κλείνουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις