Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Channel VAS δημιουργεί VC Fund για Startups στην Αφρική

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου GSMA Mobile 360 Series που πραγματοποιήθηκε στην Ρουάντα ο Bassim Haidar, CEO της Channel VAS, ενός μεγάλου παίκτη FinTech στην Αφρική με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσε τη δημιουργία VC fund για επενδύσεις σε Startups στην Αφρική.

Το 2017 οι αφρικανικές Startups συγκέντρωσαν 560 εκατ. δολ. σε επενδύσεις, το διπλάσιο ποσό από το 2016 και το 14πλάσιο από το 2012!

Startups όπως η Girl Effect, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει τη παρουσία των γυναικών σε διάφορους τομείς μέσω του ψηφιακού κόσμου, η Lynk από την Κένυα μια πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών και η Musanga, μια υπηρεσία μεταφοράς δεμάτων, έκαναν pitch μεταξύ άλλων στην εκδήλωση της GSMA.

Η Claudia Makadristo, Regional Manager της Seedstars στην Αφρική, ανέφερε ότι οι founders στην Αφρική επιθυμούν εκτός από τα κέρδη και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η δουλειά τους στην τοπική κοινωνία.

H Channel VAS προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις FinTech σε πολλές χώρες τις Αφρικής σε συνεργασία με τα τοπικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις