StartUpper

Οι νικητές του βραβείου “Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα 2018”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο του ιδρύματος Χατζηιωάννου η εκδήλωση απονομής των βραβείων επιχειρηματικού ξεκινήματος του 2018 με τον ίδιο τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet και του ομίλου easyGroup, να ανακοινώνει τους νικητές.

Ανάμεσα σε 64 Εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση υπήρχαν πολλές Startups ενώ μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία Ferryhopper των Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Χρήστου Σπαθαράκη, που έλαβε το μεγάλο έπαθλο των €30.000. Πρόκειται για μια πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και προσφέρει τη δυνατότητα για αναζήτηση διαδρομών και κράτηση εισιτηρίων για νησιά που δεν συνδέονται απευθείας μεταξύ τους, παρέχοντας πολύ περισσότερες λύσεις και συνδυασμένα αποτελέσματα.
Η εταιρεία παρουσιάζει σημαντική οργανική ανάπτυξη, είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, έχει 12 άτομα προσωπικό, με το 60% των πελατών της να προέρχεται από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχθηκαν νικήτριες επτά ακόμα Εταιρείες, λαμβάνοντας το ποσό των €10.000 έκαστη. Πρόκειται για τις:

Duck Private Cheffing, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη.
DigitalWise, εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης και επικοινωνίας.
Greeking.me, εταιρεία παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με έμφαση στις αυθεντικές εμπειρίες.
Hempoilshop, κατάστημα αποκλειστικής διάθεσης βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής / κλωστικής κάνναβης.
Lamda ΜΑΕΒΕ, εταιρεία που παρασκευάζει παγωτά και συναφή προϊόντα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές από τις Σέρρες.
Park Around BV, διαδικτυακή πλατφόρμα και mobile εφαρμογή εύρεσης θέσεων στάθμευσης.
Wine Art Α.Ε., επιχείρηση διαδικτυακής πώλησης εμφιαλωμένων ποτών και ειδών delicatessen.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Για 11η χρονιά φέτος, οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, επενδύοντας στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ουσιαστική προσπάθεια. Διαπιστώνοντας, για ακόμη μια φορά, το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, χαίρομαι πολύ που ο θεσμός που δημιουργήσαμε πριν από μια και πλέον δεκαετία εξακολουθεί να στηρίζει εταιρείες με υγιές επιχειρηματικό σχέδιο, σαφείς στόχους και διάθεση για δημιουργία και ρίσκο. Ευχαριστώ θερμά όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια στους 8 νικητές για το 2018».

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου αναφέρθηκε επίσης στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας The Giving Pledge, αλλά και στο πρόγραμμα «Φαγητό από Καρδιάς», το οποίο διανέμει περισσότερα από 25.000 σνακ, σε 12 διαφορετικά σημεία σε Αθήνα και Κύπρο. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή έχουν διανεμηθεί τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο, συνολικά 9 εκατομμύρια σνακ.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1977 ή αργότερα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 7 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους.

Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 24 επιχειρήσεις. Το 2017 μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η εταιρεία MELIRA Greek Honey η οποία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι. Οι επτά εταιρείες που βραβεύθηκαν πέρυσι επίσης ήταν οι ακόλουθες: Agro Know, Athens Insiders, Chimera, Choureal, Elixir60, Relevance και Sea You Soon.

Τις προηγούμενες χρονιές νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Sun of a Beach (2016), Sede (το 2015), Ancient Greek Sandals (το 2014), Nanobionic (το 2013), People for Business (το 2012), Fereikos Helix (το 2011), Fasmetrics (το 2010), Zoo.gr (το 2009) και Simply Burgers (το 2008).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.