Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyclopt: Η πανεπιστημιακή Startup που αξιολογεί δικτυακές εφαρμογές στο cloud!

Κλείνουμε το μίνι αφιέρωμά μας στους νικητές του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας με την Cyclopt. Η Cyclopt είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα στην χώρα μας όπου η πανεπιστημιακή έρευνα γίνεται επιχειρηματική πράξη.

Η ομάδα των τεσσάρων μηχανικών λογισμικού, Κυριάκου Χατζηδημητρίου, Ανδρέα Συμεωνίδη, Θεμιστοκλή Διαμαντόπουλου και Μιχάλη Παπαμιχαήλ από τη Θεσσαλονίκη κατέλαβε την πέμπτη θέση και πήρε το χρηματικό βραβείο των 1.500 ευρώ.

H Cyclopt έχει ιδρυθεί ως τεχνοβλαστός του ΑΠΘ το 2017 και βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης της αρχικής έκδοσης της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα η Startup δημιουργήθηκε μεταφέροντας τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ σε θέματα λογισμικού.

H Cyclopt έχει φτιάξει ένα εργαλείο με την μορφή SaaS το οποίο αξιολογεί την ποιότητα του εκάστοτε λογισμικού online και βοηθά τις προγραμματιστικές ομάδες να βελτιώσουν το έργο τους και να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα με μικρό κόστος, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως μας ανέφερε ο Κυριάκος: “Το λογισμικό είναι παντού και θεωρείται δεδομένο ότι θα λειτουργεί σωστά και χωρίς σφάλματα. Και ενώ η ποιότητά του είναι σημαντική, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων λογισμικού δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τους πόρους να εντάξουν συστήματα και διαδικασίες αξιολόγησης ποιότητας στην καθημερινότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό η Cyclopt προσφέρει καινοτόμες λύσεις στην περιοχή της ποιότητας λογισμικού, ως υπηρεσία, και βοηθάει τις εταιρίες λογισμικού να αναπτύσσουν υψηλής ποιότητας προϊόντα λογισμικού.
Η προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει μία παραμετροποιήσιμη και ολιστική προσέγγιση αξιολόγησης του λογισμικού με βάση το πρότυπο ISO/IEC 25010, εξασφαλίζοντας για τις εταιρείες μικρό κόστος και ελάχιστη προσπάθεια
“.

Η αυτοματοποίηση του ελέγχου της ποιότητας γίνεται σε τομείς όπως η λειτουργική καταλληλότητα, η αποδοτικότητα επίδοσης, η συμβατότητα, η ευχρηστία, η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η συντηρησιμότητα, και η φορητότητα και επικεντρώνεται αρχικά στην JavaScript ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες γλώσσες, όπως για παράδειγμα Java, Python, C# κ.α.

Τα επόμενα βήματα της ομάδας είναι η διάχυση της ύπαρξης της υπηρεσίας σε υποψήφιους πελάτες και η συνεχής ανανέωση της πλατφόρμας με νέα λειτουργικότητα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις