Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Βρετανική CivilisedBank καταθέτει εκ νέου αίτηση για τραπεζική άδεια

Η CivilisedBank ετοιμάζεται να καταθέσει εκ νέου αίτηση για απόκτηση τραπεζικής άδειας στην Βρετανία, καθώς τον Απρίλιο είχε αποφασίσει να “αποδεσμεύσει” την αδειοδότηση της (την οποία είχε πάρει τον Μάιο του 2017) προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη της νέας της πλατφόρμας.

Η CivilisedBank είχε δηλώσει τότε πως θα επανερχόταν όταν τα νέα της συστήματα θα ήταν έτοιμα και θα έχουν περάσει από εξαντλητικές δοκιμές.

Η απόφαση αυτή είχε τύχει της απόλυτης αποδοχής τόσο της ρυθμιστικής αρχής προληπτικής εποπτείας (PRA) όσο και της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) ενώ υποστηρίχθηκε πλήρως και από τον κύριο μέτοχο της CivilisedBank, την Warwick Capital Partners.

Ο Chris Jolly (κεντρική φωτογραφία), μη εκτελεστικός πρόεδρος της CivilisedBank, δήλωσε ότι “έκανε αυτή την επιλογή αντί να προσπαθήσει να βιαστούμε μέσω της τρέχουσας φάσης ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής”. Καθοδόν για την νέα της αίτηση, έχει πάρει νέα χρηματοδότηση από την Warwick Capital Partners αλλά και από ένα συνταξιοδοτικό ταμείο, το οποίο βρίσκεται στον FTSE100 αλλά το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί.

Η τράπεζα λέει ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον πρόσθετο χρόνο για να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογική της πλατφόρμα και, υποβάλλοντας ξανά την αίτηση για τραπεζικές άδειες, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις εργασίες της το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η τράπεζα αρχικά επέλεξε μια συσκευασμένη λύση από την τοπική εταιρεία συμβούλων, Tusmor. Αποτελείται από το λογισμικό προφίλ FMS.next για βασικές τραπεζικές συναλλαγές, το Dovetail (τώρα Fiserv) για τις πληρωμές, το Sphonic για τη διαχείριση κινδύνων και τις AML και Aqilla για τη λογιστική.

Η CivilisedBank έχει σαν κύριο επιχειρηματικό της πλάνο την στήριξη σε ΜΜΕ και χρηματοδοτείται από καταθέσεις λιανικής τραπεζικής. Στις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται απλές καταθέσεις και δάνεια, τραπεζικές συναλλαγές, υπερ-αναλήψεις, τρεχούμενους λογαριασμούς με καταθέσεις και συνάλλαγμα.

Η CivilisedBank δεν θα έχει υποκαταστήματα αλλά προσφέρει ένα δίκτυο υπηρεσιών “τοπικού τραπεζίτη” για να βοηθήσει στην οικοδόμηση σχέσεων one-on-one με τις ΜΜΕ “χωρίς τον υψηλό όγκο πελατών ανά τραπεζίτη ή το παραδοσιακό κόστος που συνδέεται με τις υπάρχουσες μεγάλες τράπεζες”.

Πίσω από την CivilisedBank βρίσκονται στελέχη που έχουν εργαστεί σε διάφορες τράπεζες όπως οι: Santander, Handelsbanken, RBS, HSBC, Societe Generale, Barclays, Lloyds και Bank of Scotland.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις