Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Snoop Dogg επενδύει στην Klarna!

Μπορεί ο τίτλος να είναι ελαφρώς χιουμοριστικός αλλά ο εκατομμυριούχος Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg, γνωστός και ως Calvin Broadus, έγινε μειοψηφικός μέτοχος στην Σουηδική Klarna, η οποία προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών σε 100.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ενώ έχει πάνω από 60 εκατ. χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes οι επαφές του CEO της Klarna, Sebastian Siemiatkowski, με τον Snoop Dogg έχουν αρχίσει εδώ ένα έτος, μια και η Fintech έψαχνε ένα δυνατό όνομα για brand ambassador, με τον αμερικανό ράπερ να έχει επενδύσει σε διάφορες Startups σε Ευρώπη και Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Robinhood, Reddit, Ease, και GameOn αλλά και σε εταιρείες μόδας και τηλεπικοινωνιών.  

Το ποσό της επένδυσης δεν αποκαλύφθηκε με τον τραγουδιστή τελικά να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Klarna σαν… Smoooth Dog – Smooth Payments. 

Ο CEO της Klarna Sebastian Siemiatkowski συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Snoop Dogg στο στούντιο ηχογράφησης του καλλιτέχνη πέρυσι.Βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό σε αυτό το ταξίδι“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στο Forbes.

H Klarna πήρε πρόσφατα τραπεζική άδεια στην Σουηδία και μπαίνει και αυτή στον παγκόσμιο στίβο πληρωμών, με το 2019 να είναι το έτος σταθμός για την έναρξη υπηρεσιών σε νέες χώρες και αγορές, ενώ έχει στα σκαριά και IPO.  

Η Klarna είναι στην ουσία ένας από τους μεγάλους αντιπάλους της Viva Payments, αλλά και όλων των μεγάλων του Fintech, όπως PayPal, Revolut και N26, μια και προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες σε πελάτες και εμπόρους. Το δυνατό σημείο είναι η δυνατότητα αγόρασε-τώρα-πλήρωσε-αργότερα! Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής στην ουσία μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν και να πληρώσει αργότερα ενώ θα προσφέρεται και η δυνατότητα δόσεων.

Μέσα στο 2019 η Klarna πρόκειται να προσφέρει μια χρεωστική κάρτα παγκόσμιων πληρωμών η οποία θα ενσωματώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις