Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Grab – Go Jek: Ο “πόλεμος της Ινδονησίας”

Οι υπηρεσίες μεταφορών και ταξί σε App φαίνεται ότι εξαιρετικά ελκυστικές για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στην Ασία και ακόμα πιο ειδικά στην Ινδονησία η μάχη μεταξύ Grab και Go Jek είναι μεγάλη.

Η Go Jek, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, έκλεισε τον έκτο γύρο χρηματοδότησης ο οποίος είχε ξεκινήσει γύρω στα μέσα του 2018, φτάνοντας το 1 δις δολάρια. Οι βασικοί επενδυτές είναι οι Google, Tencent και JD.com ενώ συμμετείχαν και οι Mitsubishi Corp και Provident Cpaital σε αυτό τον γύρο. Η αποτίμηση της εταιρείας με έδρα την Ινδονησία άγγιξε τα 10 δις δολάρια.
Η Go Jek ιδρύθηκε το 2010 και ενώ ξεκίνησε με δίκυκλα ταξί στην αγορά της Jacarta, εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία μεταφορών, πληρωμών αλλά διαφόρων υπηρεσιών τρίτων σε Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη ενώ ετοιμάζεται για επέκταση σε Φιλιππίνες και Μαλαισία.

Τα χρήματα προφανώς είναι αναγκαία για την ανάπτυξη στην περιοχή της Ν.Α. Ασίας μια και ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η Grab με έδρα την Σιγκαπούρη είναι αρκετά ισχυρός στην περιοχή.

Η Grab ιδρύθηκε σαν GrabTaxi το 2012 στη Μαλαισία ενώ από το 2014 έχει την έδρα της στην Σιγκαπούρη όπως προαναφέραμε και έχει παρουσία σε 168 πόλεις της περιοχής. Το βασικό αντικείμενο είναι οι υπηρεσίες ταξί, αλλά όπως όλες οι εταιρείες του είδους, επεκτείνονται και σε συναφή αντικείμενα όπως οι παραδόσεις φαγητού και προϊόντων σουπερμάρκετ.

H Grab έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 7,3 δις δολάρια ενώ ο τελευταίος γύρος έκλεισε επίσης πρόσφατα συγκεντρώνοντας 3 δις δολάρια! Ενώ μερικές μέρες πριν πήρε 200 εκατ. δολάρια από την Central Group of Company της Ταϊλάνδης.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Grab απέκτησε τις δραστηριότητες της Uber στην Ν.Α. Ασία τον περασμένο Μάρτιο, μια και η αμερικανική εταιρεία βγήκε από την συγκεκριμένη αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις