Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία HSBC US με την Fintech NepFin για παροχή δανείων σε midcaps

Η HSBC Αμερικής ανακοίνωσε εχθές μια νέα συνεργασία με την εταιρεία fintech, Neptune Financial (NepFin) με έδρα το San Francisco.

Σύμφωνα με τον τραπεζικό όμιλο, η συνεργασία αυτή θα προσφέρει στους πελάτες της NepFin πρόσβαση στο δίκτυο αλλά και τα τραπεζικά προϊόντα της HSBC, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ και η HSBC Αμερικής θα μεγαλώσει το πελατολόγιο της σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Η HSBC περιέγραψε τη NepFin ως εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επόμενης γενιάς, της οποίας η εμπορική πλατφόρμα δανεισμού παρέχει αναπτυξιακό κεφάλαιο στο κάτω άκρο των μεσαίων επιχειρήσεων, αυτές με έσοδα μεταξύ 10 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση και την επιστήμη των δεδομένων για αποτελεσματική αναγνώριση της ζήτησης για δανεισμό και χαμηλότερο κόστος.

Μιλώντας για την εταιρική σχέση, ο EJ Achtner, επικεφαλής της ψηφιακής τραπεζικής στην HSBC US Commercial Banking, δήλωσε:

Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην HSBC να επεκτείνει τις παγκόσμιες δυνατότητές της και το διεθνές δίκτυο για να ωφελήσει περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αξιοποίηση της πλατφόρμας της NepFin για να βοηθήσουμε περισσότερες επιχειρήσεις της μεσαίας αγοράς να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια“.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NepFin και ο συνιδρυτής, Albert Periu, πρόσθεσε:

“Η HSBC έχει μια μακρά και εντυπωσιακή ιστορία που εξυπηρετεί όλους τους τύπους επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία τους, ειδικά στη μεσαία αγορά, με τις ψηφιακές πλατφόρμες μας, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες αυτού του σημαντικού τομέα”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις