Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος μέσα από τα μάτια των παιδιών

Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος μέσα από τα μάτια των παιδιών είναι το θέμα της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad 2019) η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ουγγαρία.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσουν οι νέοι καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος, όπου η εκτεταμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές γύρω από έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport), έξυπνο φωτισμό (Smart Lighting), έξυπνα δίκτυα (Smart Networks), έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance), έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education) και έξυπνους χώρους εργασίας (Smart workplaces).

Η ελληνική αποστολή θα προκύψει μέσα από τον Εθνικό Διαγωνισμό που διοργανώνει στα τέλη Ιουνίου ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με σταθερό στρατηγικό συνεργάτη τα τελευταία 6 χρόνια την COSMOTE.

Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 10 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του WRO HELLAS (www.wrohellas.gr ).

Τα τελευταία 6 χρόνια ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στη διοργάνωση ξεπέρασε τις 17.000. Στόχος είναι οι νέοι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους. Να μπορούν να επιλύουν προβλήματα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σύνθετες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις και να συμβάλλουν έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια καθώς και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις