Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GlobalCoin: Μέχρι το τέλος του 2019 “έρχεται” το κρυπτονόμισμα του Facebook

Το Facebook είναι γνωστό ότι σχεδιάζει να λανσάρει το δικό του σύστημα ψηφιακών πληρωμών με το δικό του κρυπτονόμισμα, ονόματι GlobalCoin, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρει το bcash.eu, το Globalcoin θα είναι stablecoin, δηλαδή σταθερής αξίας, και δε θα υπόκειται στις συνηθισμένες μεταβολές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές συναλλαγές, καθώς σκοπός του είναι οι πληρωμές μέσα από την πλατφόρμα της Facebook.
Το νέο κρυπτονόμισμα θα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, δηλαδή η ισοτιμία του με τα άλλα νομίσματα θα είναι φιξαρισμένη, θα υπάρχει ρευστότητα, ευκολία συναλλαγών, και ασφάλεια.

Για τη δημιουργία του GlobalCoin, σύμφωνα με την τελευταία πηγή, ο Mark Zuckerberg θα συνεργαστεί με τα αδέρφια Winklevoss που υπήρξαν συνέταιροι του στο ξεκίνημα του Facebook. Το ψηφιακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που έχουν ιδρύσει τα δύο αδέρφια θα είναι αυτό που μαζί με το αμερικανικό Coinbase θα αναλάβουν το λανσάρισμα του Globalcoin.

Το Facebook το τελευταίο διάστημα επιδιώκει να ενσωματωθεί όλο και περισσότερο στο ψηφιακό εμπόριο και τις πληρωμές. Πρόσφατα, επέλεξε το Λονδίνο ως το κέντρο πληρωμών για τη WhatsApp υπηρεσία του. Λίγο πριν από αυτό, ο Mark Zuckerberg είχε ανακοινώσει ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω WhatsApp θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σε αρκετές χώρες φέτος, μετά από μια πετυχημένη δοκιμή στην Ινδία.

Το Facebook έκανε επίσης κάποιες κινήσεις σχετικά με κρυπτογραφημένα στοιχεία πληρωμών, ενώ κάνει αλλαγές και στο Marketplace του. Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο της πλατφόρμας τον Απρίλιο, η πλατφόρμα θα επιτρέπει σύντομα στους πωλητές του Marketplace “να στέλνουν αντικείμενα οπουδήποτε στην αμερικανική ήπειρο” και οι αγοραστές θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας μέσω της πλατφόρμας.

Μετά από όλα αυτά, ποιος θα είναι ο ρόλος του GlobalCoin; Όπως λέει το BBC, “o ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ελπίζει να διαταράξει τα υπάρχοντα δίκτυα, διαλύοντας τους οικονομικούς φραγμούς, ανταγωνιζόμενος τις τράπεζες και μειώνοντας το κόστος για τους καταναλωτές“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις