Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fiat Chrysler συνεργάζεται με την Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων

Η Fiat Chrysler (FCA) συνεργάζεται με την Startup Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων για εταιρικούς πελάτες.

“Αυτό θα επέτρεπε μια ποικιλία εξατομικευμένων λύσεων για εταιρικούς πελάτες, σε μια εποχή που η αλλαγή του τρόπου ζωής και τα νέα μοντέλα αγορών δημιουργούν ευκαιρίες υλικοτεχνικής υποστήριξης”, δήλωσε η Fiat Chrysler σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρική χρήση θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως αυτόνομα οχήματα ταξί ή φορτηγά παράδοσης. Επομένως, όταν τα οχήματα θα είναι έτοιμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, η οποία σύμφωνα με αναλυτές σχεδιάζει να “χτίσει” έναν στόλο αυτόνομων φορτηγών παράδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fiat Chrysler συνεργάζεται επίσης με την Waymo, η οποία είναι και αυτή Startup αυτόνομων οχημάτων που λειτουργεί από την εταιρεία Alphabet της Google. Η Waymo χρησιμοποιεί δοκιμαστικά αυτόνομα van τα οποία κατασκευάζει η FCA και “τρέχει” πιλοτικά το Waymo One, μια υπηρεσία αυτόνομων μεταφορών, στο Phoenix.

Η Aurora δεν είχε ποτέ φιλοδοξίες να ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία ταξί και αντ ‘αυτού επιδιώκει να επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών σε άλλες εταιρείες. Η Startup ιδρύθηκε το 2017 και μέχρι στιγμής, η τεχνολογία της έχει χρησιμοποιηθεί σε έξι τύπους οχημάτων, όπως sedans, SUV, φορτηγά κατηγορίας 8 και μεγάλα επαγγελματικά οχήματα.

Νωρίτερα φέτος, Η Aurora εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 530 εκατ. δολαρίων και προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας lidar, Blackmore και της Startup προσομοιώσεων, 7D Labs.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας FCA- Aurora δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις