Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Vodafone επιτρέπει πλέον την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της Alexa

Η Vodafone, βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν και να λάβουν κλήσεις μέσω του Amazon Echo Speaker και της Alexa, της ψηφιακής βοηθού του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Mirror, οι πελάτες θα συνδέουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου με τον λογαριασμό τους στο Amazon Echo Speaker και στη συνέχεια θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις χρησιμοποιώντας φωνητική εντολή. Οι κλήσεις θα χρεώνονται σύμφωνα με το υφιστάμενο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας.

“Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο η Amazon επεκτείνει την υπηρεσία Alexa Communication, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την επαφή των πελατών μας με την οικογένεια και τους φίλους τους σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Brian Oliver, Διευθυντής της Alexa Communication, σύμφωνα με τη Mirror.

Εάν το smartphone χαθεί ή αποφορτιστεί, οι πελάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της συσκευής Echo. Η υπηρεσία λειτουργεί με τη χρήση του OneNumber, της υπηρεσίας της Vodafone που επιτρέπει στους πελάτες να μοιράζονται δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, λεπτά και μηνύματα με διαφορετικές συσκευές, όπως είναι η Alexa και τα smartwatches.

“Είμαστε, φυσικά, υπερήφανοι που είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία παγκοσμίως, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παρέχουμε έναν άλλο εύκολο τρόπο για τους πελάτες μας να παραμείνουν συνδεδεμένοι”, δήλωσε ο Max Taylor, Διευθυντής Καταναλωτή στην Vodafone U.K..

Η Mirror σημειώνει ότι η νέα δυνατότητα έρχεται καθώς η Vodafone ετοιμάζεται να λανσάρει το δίκτυο 5G της. Στις 3 Ιουλίου το δίκτυο θα αναβαθμιστεί σε 5G στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Κάρντιφ, τη Γλασκόβη, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα κυκλοφορήσει σε άλλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις