Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η χρεωστική κάρτα της Coinbase είναι διαθέσιμη σε έξι ακόμα ευρωπαϊκές χώρες

Η Coinbase ανακοίνωσε ότι η χρεωστική της κάρτα, η οποία “λειτουργεί” με κρυπτονομίσματα θα είναι τώρα διαθέσιμη σε έξι ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Zeeshan Feroz, CEO της Coinbase στο Η.Β είπε ότι η κάρτα χρηματοδοτείται από τους λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων των πελατών της και τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν σε καταστήματα και online με bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα σε εκατομμύρια POS σε όλον τον κόσμο, πληρώνοντας ανέπαφα ή με PIN και κάνοντας αναλήψεις μετρητών από ATM. Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν την κάρτα Coinbase, τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται αμέσως σε κανονικά νομίσματα, όπως λίρες, με την αντίστοιχη προμήθεια, ενώ προσφέρεται επιλογή κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία λάνσαρε και την αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν ποια crypto wallets θα χρησιμοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν την κάρτα τους. Η εφαρμογή παρέχει επίσης αποδείξεις, περιλήψεις συναλλαγών, κατηγορίες δαπανών και άλλα στοιχεία.

Ο Feroz δήλωσε στο CNBC ότι η κάρτα έχει ως στόχο να κάνει τις πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα τόσο εύκολες όσο και είναι οι πληρωμές με μετρητά.

Από χθες, η κάρτα διατίθεται στην Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες. Ο Feroz δήλωσε ότι η Coinbase σχεδιάζει να επεκτείνει την κάρτα και σε άλλες αγορές, ωστόσο πρέπει να βρει τους κατάλληλους τραπεζικούς εταίρους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις