Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NBG Business Seeds: Οι νικητές του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή βράβευσης των νικητών του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

Από τις 331 προτάσεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ξεχώρισαν οι 10 καλύτερες οι οποίες και βραβεύτηκαν.

Πρώτη αναδείχθηκε η Linked Business, του Μιχάλη Βαφόπουλου, η οποία απέσπασε και το έπαθλο των 20,000 ευρώ. Η εταιρεία παρέχει το σύνολο των διαθέσιμων B2B δεδομένων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και τα εργαλεία ανάλυσης και λήψης αποφάσεων για όλους τους κλάδους της αγοράς. Η υπηρεσία που λειτουργεί σήμερα αφορά άμεσα διευθυντές πωλήσεων και μάρκετινγκ καθώς και οικονομικούς συμβούλους και αξιολογητές επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Shopmind των Βασίλη Σταύρου και Αναστασίας Γρίβα, η οποία κέρδισε χρηματικό έπαθλο ύψους 10,000 ευρώ.  Η ShopMind έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που επεξεργάζεται και αναλύει δεδομένα από τον χώρο του retail με σκοπό να εξάγει χρήσιμα insights για τον σχεδιασμό ενεργειών μάρκετινγκ.

Την τρίτη θέση και το έπαθλο των 6,000 ευρώ κατέκτησε η Ferryhopper με ιδρυτές τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Μαρία Χατζησταύρου. Η Ferryhopper είναι ένα διαδικτυακό marketplace ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης. Είναι η πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση.

Το τέταρτο κατά σειρά έπαθλο, αξίας 4,000 ευρώ, κέρδισε το PlantBox του Βασίλη Τσίπα. Το PlantBox είναι το πρώτο πλήρως τυποποιημένο και συσκευασμένο δέντρο ελιάς στον κόσμο, το οποίο πωλείται σε όλη την Ελλάδα και σε 20 χώρες του εξωτερικού.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Biomimetic, Coffee-eco, Dogs’ Voice, Followgreen, PlexEarth και ο Φωτοβολταϊκός Διαχειριστής Θερμικής Ενέργειας. Οι παραπάνω ομάδες κέρδισαν από 1,500 ευρώ η καθεμία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις