Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bill Gates: “Το μεγαλύτερο μου λάθος είναι ότι άφησα τη Microsoft να χάσει από το Android”

«Το μεγαλύτερο λάθος μου είναι οποιαδήποτε κακή διαχείριση συνέβαλε στο να μην γίνει η Microsoft ό,τι είναι το Android», δήλωσε ο Bill Gates σε συνέντευξή του, εκφράζοντας τη λύπη του για την αποτυχία της Microsoft να κυριαρχήσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Όταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο Android εμφανίστηκε το 2008, η πλατφόρμα της Google έγινε μια εναλλακτική λύση για το iPhone, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά τελικά απέτυχε, να προσαρμοστεί στον ανταγωνισμό.

Το 2010, όταν η εταιρεία λάνσαρε το Windows Phone 7, ήταν πια πολύ αργά για να «κερδίσει» το κοινό. Η Microsoft κατείχε ένα μικρό μερίδιο της αγοράς για κάποια χρόνια και εν τέλει σταμάτησε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα το 2017.

«Το Android είναι η standard πλατφόρμα τηλεφώνου, εκτός της Apple», ανέφερε ο Gates αργότερα στη συνέντευξη. “Ο νικητής τα παίρνει όλα. Αν είσαι εκεί με τις μισές εφαρμογές ή με το 90% αυτών των εφαρμογών, είσαι στο δρόμο σου προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Υπάρχει χώρος μόνο για έναν», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι ο Gates είχε αποσυρθεί από την θέση του CEO στην Microsoft, το 2000. Συνέχισε ως part-time πρόεδρος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού για πάνω από μια δεκαετία, αλλά παραιτήθηκε από αυτές τις θέσεις για να επιδιώξει φιλανθρωπικό έργο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις