824 μαθητές συμμετείχαν στην τρίτη φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

104 ομάδες από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, εργαστήρια και ανεξάρτητες ομάδες ρομποτικής ακόμα και νηπιαγωγεία, συμμετείχαν στη τρίτη και τελευταία φάση του του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/).

Οι συμμετέχοντες, συνεργατικά σε ομάδες με ανοιχτές τεχνολογίες και ανοιχτό λογισμικό σχεδίασαν και κατασκεύασαν λειτουργικά πρωτότυπα και ανοικτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αποθετήρια στο github και στη σελίδα του κάθε έργου στο robotics.ellak.gr.

Στους 824 μαθητές και 156 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κατασκευή και την τεκμηρίωση των 104 έργων του διαγωνισμού ανοιχτών τεχνολογιών στάλθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ενώ ειδική μνεία στάλθηκε και στα σχολεία που φιλοξένησαν και στήριξαν τις ομάδες. Ακόμα, σε 215 μαθητές και σε 25 σχολεία και ομάδες που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στάλθηκαν βεβαιώσεις διάκρισης.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και κοινωφελείς φορείς και 115 ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και την Κύπρο.  Ο διαγωνισμός έχει σαν στόχο το μοίρασμα και την επανάχρηση της γνώσης μέσα από την δημιουργία ανοικτού εκπαιδευτικού υλικού με ανοιχτές τεχνολογίες όπως το Arduino, το Raspberry Pi, η Τρισδιάστατη εκτύπωση κλπ.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ανοιχτών τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή 219 ομάδες μαθητών από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και όλες τις βαθμίδες  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ) οι οποίες πρότειναν να υλοποιήσουν έργα ρομποτικής, εφαρμογές “Internet of Τhings”,  αυτοματισμών και έξυπνα αντικείμενα με υλικά ανοιχτής σχεδίασης και χαμηλού κόστους.

Κατά την διάρκεια της υλοποίησης των έργων εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες καπό όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν και  έμαθαν με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες.

Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν ως ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού είναι διαθέσιμα εδώ.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση θα επαναληφθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις