Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το WhatsApp λανσάρει και επίσημα υπηρεσία πληρωμών στην Ινδία

Μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενός έτους, το WhatsApp λανσάρει και επίσημα υπηρεσία πληρωμών στην Ινδία.

Η εφαρμογή μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην μεγαλύτερη αγορά του, για ψηφιακές πληρωμές, σημειώνει το Reuters. “Είναι πλέον θέμα ρυθμιστικής έγκρισης στην Ινδία” τόνισε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg την προηγούμενη Πέμπτη σε συνέδριο της εταιρείας.

“Πέρα από την Ινδία, εργαζόμαστε σε αρκετές άλλες χώρες και ελπίζουμε η υπηρεσία να γίνει διαθέσιμη σε ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WhatsApp μέσα στο επόμενο έτος”, συμπλήρωσε.

“Οι υπηρεσίες πληρωμών είναι πολύ σημαντικές… φέρνουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία της Ινδίας”, δήλωσε ο Will Cathcart, παγκόσμιος επικεφαλής του WhatsApp, σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί.

Το πεδίο των ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία είναι αρκετά “συνωστισμένο”, και το WhatsApp θα έρθει αντιμέτωπο με ανταγωνιστές όπως η -ηγέτιδα- Paytm, το Google Pay, η PhonePe της Walmart, και το Amazon Pay.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1 δισ. χρήστες κινητών τηλεφώνων στην χώρα και η αγορά ψηφιακών πληρωμών αναμένεται να φτάσει το 1 τρις. δολάρια μέχρι το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις