Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Techstars: 42 εκατ. δολάρια σήκωσε το παγκόσμιο δίκτυο startup accelerators

Η Techstars, το παγκόσμιο δίκτυο επιταχυντών για startups και προγραμμάτων καθοδήγησης για επιχειρηματίες, συγκέντρωσε 42 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την SVB Financial Group, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Silicon Valley Bank και συμμετοχή από υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Foundry.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της Techstars στους τομείς των seed accelerators, της εταιρικής καινοτομίας και των εκδηλώσεων που επικεντρώνονται επιχειρηματίες.

Η Techstars αποτελείται από μια επιχείρηση διαχείρισης επενδύσεων με περιουσιακά στοιχεία ύψους 500 εκατ. δολαρίων υπό διαχείριση, καθώς και μια επιχείρηση -με ετήσια έσοδα 100 εκατ. δολάρια- η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε συνεργασίες με πόλεις και εταιρείες.

Η επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τώρα 49 προγράμματα επιταχυντών σε 35 πόλεις σε 16 χώρες, ενώ η εταιρεία διαθέτει 80 εκατ. δολάρια σε περίπου 500 νέες επιχειρήσεις σε ετήσια βάση. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της, 1.900 εταιρειών, λέγεται ότι προσελκύει ετήσιες επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων για από τη βιομηχανία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Διοργανώνοντας, επιπλέον, 1,000 ετήσια Startup Weekends σε 600 πόλεις και 120 χώρες, η Techstars φαίνεται να είναι στην πρώτη γραμμή των startup οικοσυστημάτων παγκοσμίως.

Ο David Cohen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Techstars, πιστεύει ότι υπάρχουν καταπληκτικές ευκαιρίες για seed επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη κι ακριβώς εκεί θα χρησιμοποιήσει η Techstars αυτή τη χρηματοδότηση για να συνεχίσει την επέκτασή της.

“Ανακοινώσαμε πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης που επικεντρώνεται στην έξυπνη κινητικότητα στο Τορίνο της Ιταλίας, το οικοσύστημα της οποίας προσπαθούμε να ενισχύσουμε με τους συνεργάτες μας στις Compagnia Di San Paolo, Fondazione CRT και Intesa Sanpaolo Center Innovation. Είμαστε ήδη αρκετά δραστήριοι στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο με accelerators στο Όσλο, το Βερολίνο, το Μόναχο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Λισαβόνα και το Τoρίνο […] Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το καλύτερο επιχειρηματικό δίκτυο στον κόσμο σε ακόμη περισσότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του επόμενου κύματος ανάπτυξης μας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις