Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Dapper Labs διοργανώνει παγκόσμιο Cheeze Wizards Hackathon

Η Dapper Labs, δημιουργός του διάσημου Ethereum παιχνιδιού, Cryptokitties, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει έναν hackathon, στον οποίο προγραμματιστές καλούνται να “χτίσουν” πάνω στο παιχνίδι λαμβάνοντας ως “αντάλλαγμα” χρηματικά έπαθλα, συλλεκτικά “δώρα” και την ευκαιρία να “παρουσιάσουν” τα projects τους στην ομάδα της Dapper Labs και τους επενδυτές τους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Union Square Ventures και Andreesen Horowitz.

Το Cheeze Wizards  είναι το δεύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει η Dapper Labs και είναι προσβάσιμο μόνο σε άτομα που διαθέτουν κρυπτονομίσματα. Oι παίκτες χρησιμοποιούν Εther για να «καλέσουν» Wizards οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μια σειρά μονομαχιών στο Τουρνουά Cheeze Wizard. Όσο περισσότεροι Wizards καλούνται, τόσο αυξάνεται το μέγεθος του Big Cheeze. Ο νικητής κάθε τουρνουά κερδίζει έναν τίτλο και το Ether που έχει συλλεχθεί κατά τη διάρκεια. Το παιχνίδι λανσαρίστηκε επίσημα τον Μάιο του 2019 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Blockchain της Νέας Υόρκης, προσελκύοντας πάνω από 1.000 ETH μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο hackathon που θα “τρέχει” από την 1η Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου στοχεύει στην προβολή του ανοιχτού οικοσυστήματος του παιχνιδιού στους προγραμματιστές και στο να δείξει πόσο εύκολο θα ήταν κάποιος να “χτίσει” την πλατφόρμα, για παράδειγμα φιλοξενώντας δικά του τουρνουά.

“Σε ένα ανοιχτό οικοσύστημα, οι χρήστες, οι προγραμματιστές και οι αρχικοί δημιουργοί μπορούν να αποκτήσουν αξία”, λέει ο Roham Gharegozlou, Διευθύνων Σύμβουλος της Dapper Labs. “Οι χρήστες τελικά αποφασίζουν τι είναι σημαντικό. Οι προγραμματιστές που χτίζουν για μια υπάρχουσα κοινότητα αξιοποιούν μια υπάρχουσα βάση χρηστών, ξεκινώντας από την υιοθέτηση του προϊόντος και προσδίδοντας αξία στην αρχική κοινότητα. Αυτή η κυκλική σχέση μεταξύ αρχικών δημιουργών, τρίτων προγραμματιστών και της ευρύτερης κοινότητας δημιουργεί εμπιστοσύνη και ένα ισχυρότερο δίκτυο”.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις