Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lightricks: Η μητρική του Facetune έγινε Unicorn

Η Lightricks,  μητρική εταιρεία του photo-editing app, Facetune, σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 135 εκατ. δολαρίων από τις Goldman Sachs Private Capital Investing, Insight Partners και ClalTech. Η αξία της μετά την χρηματοδότηση αυτή υπολογίζεται στα 1 δισ. δολάρια.

Η Lightricks, με έδρα την Ιερουσαλήμ, έχει 260 υπαλλήλους που υποστηρίζουν τρία προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του Facetune. Εκτός αυτού, η εταιρεία διαθέτει το Enlight, μια σειρά εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών που απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες, και το νεότερο Swish, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο μάρκετινγκ για εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν διαφημίσεις σε μορφή βίντεο.  Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της εταιρείας, Zeev Farbman, το Facetune έχει πλέον περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές, το Enlight έχει περίπου 1 εκατ. συνδρομητές και οι συνδρομητές του Swish “ανεβάζουν” τους συνολικούς συνδρομητές στα 3 εκατ.

Η εταιρεία σχεδιάσει να λανσάρει άμεσα, όπως αναφέρει το TechCrunch, κι άλλες συνδρομητικές εφαρμογές στις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο. Η Lightricks «εργάζεται συνεχώς σε πράγματα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε δύο ή τρία χρόνια” σημείωσε ο Farbman, προσθέτοντας ότι η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων εργαλείων. Τόνισε, επίσης, ότι η ομάδα του σχεδιάζει να ξεκινήσει τις στρατηγικές εξαγορές εταιρειών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις