Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Apple Pay “κερδίζει έδαφος” και αφήνει πίσω την Paypal

Το Apple Pay ήταν ένα από τα βασικά θέματα στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της Apple κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, καθώς η υπηρεσία βοήθησε την εταιρεία να “πιάσει” ένα ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα από υπηρεσίες.

Στη συζήτηση, ο Tim Cook, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το Apple Pay κερδίζει γρήγορα “έδαφος” εναντίον της PayPal, τόσο σε χρήστες όσο και σε συναλλαγές.

Η Apple ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το Apple Pay συμπληρώνει σχεδόν 1 δισ. συναλλαγές κάθε μήνα, δηλαδή τις διπλάσιες συναλλαγές από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Με βάση αυτόν τον αριθμό, ο Cook δήλωσε ότι η υπηρεσία της Apple αναπτύσσεται τέσσερις φορές πιο γρήγορα από την Paypal, ενώ όπως είπε, “δέχεται” και περισσότερους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η Apple κυκλοφόρησε το Apple Pay σε 17 νέες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αγορών που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία σε 47, σύμφωνα με τον Cook.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Tim Cook επιβεβαίωσε επίσης ότι η πιστωτική κάρτα της εταιρείας θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις