Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blackberry και Jaguar Land Rover συνεργάζονται για την αυτόνομη οδήγηση

Η Blackberry και η Jaguar Land Rover ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων αυτόνομων οχημάτων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα QNX της Blackberry και το Blackberry Cylance για να αναπτύξουν μια σειρά δυνατοτήτων για την ενίσχυση της ασφάλειας των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης συντήρησης λογισμικού και της προστασίας από απειλές στον κυβερνοχώρο, στην επόμενη γενιά οχημάτων της Jaguar Land Rover.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Blackberry θα βοηθήσει επίσης την Jaguar Land Rover να εντοπίσει πιθανές αδυναμίες ασφαλείας που εντοπίζονται σε διασυνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα. “Η BlackBerry είναι αξιόπιστος συνεργάτης της βιομηχανίας αυτοκινήτων λόγω της κληρονομιάς της και των καινοτομιών της στις ασφαλείς επικοινωνίες”, δήλωσε ο CEO της Blackberry, John Chen.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI της Cylance στη λύση της Blackberry, από την εξαγορά της στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σε ένα deal 1,4 δισ. δολαρίων. Η απόκτηση της Cylance ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά που είχε πραγματοποιήσει η Blackberry μέχρι τότε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις