Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Novameat: Πρώτη χρηματοδότηση για την startup που εκτυπώνει “φυτικές” μπριζόλες!

Η Novameat, μια ισπανική startup που θέλει να φέρει νέα “φυτικά” υποκατάστατα κρέατος στην αγορά, εξασφάλισε την πρώτη της χρηματοδότηση από την επενδυτική εταιρεία New Crop Capital – η οποία εξειδικεύεται σε FoodTech επενδύσεις.

Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Giuseppe Scionti, ο οποίος ασχολείται με την βιοϊατρική μηχανική, και το 2018 δημιούργησε την πρώτη 3D εκτυπωμένη “φυτική μπριζόλα” στον κόσμο. Τώρα, σύμφωνα με το TechCrunch, πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη άλλων plant-based πρωτεϊνών. Η εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει μια ολοκαίνουργια τεχνολογία που μπορεί να “μιμηθεί” την υφή και την εμφάνιση ινών κρέατος, όπως αυτών των ψαριών και του κοτόπουλου.

Η εταιρεία προσπαθεί να φέρει την αγορά ένα βήμα πιο μπροστά γιατί, παρόλο που τα φυτικά κρέατα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα, η υφή του κρέατος είναι κάτι μου μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολο να “αντιγράψει” κανείς. “Ενώ έκανα έρευνα για την αναγέννηση των ζωικών ιστών μέσω τεχνολογιών bioprinting για βιοϊατρικές και κτηνιατρικές εφαρμογές, ανακάλυψα έναν τρόπο βιο-αποδόμησης μιας ποικιλίας φυτικών πρωτεϊνών για να επιτευχθεί μια υφή που μοιάζει με αυτή του κρέατος”, δήλωσε ο Scionti.

Τώρα, ο Scionti θέλει να κάνει αυτόν τον τύπο πρωτεΐνης διαθέσιμο σε όλους, δίνοντας σε εταιρείες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία. “Παρέχουμε τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα, βάσει μιας άδειας εκμετάλλευσης σε εταιρείες”, δήλωσε. “Οι παραγωγοί plant-based κρέατος έχουν πρόσβαση σε κάτι που δημιουργεί την υφή και τη γεύση μιας μπριζόλας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις