Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Talent show με κριτή την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε η Google!

Εκτός από μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης και εταιρεία που προσφέρει λύσεις υψηλής τεχνολογίας για ιδιώτες και επιχειρήσεις, η Google έχει χρησιμοποιήσει πολλές από τις τεχνολογίες της για «διασκέδαση».

Σε αυτό τον τομέα υπάγεται και η νέα της «ιδέα» η οποία βάζει στα χέρια του κόσμου (ή μάλλον στα στόματα) την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η οποία βαθμολογεί τους χρήστες στην ικανότητα τους στο τραγούδι.

Μέσα από την εφαρμογή αυτή, η Google έχει την δυνατότητα, εκτός από το να διαφημίσει το επίπεδο των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει με ένα ευχάριστο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να εκπαιδεύει και τα ίδια της τα συστήματα στην αναγνώριση και την αξιολόγηση δειγμάτων εκατομμυρίων χρηστών.

Τραγουδήστε σαν τον Freddie Mercury

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες το FreddieMeter AI στο blog της στο YouTube με το οποίο και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αναλύει τη φωνή σας και καθορίζει πόσο κοντά είναι αυτή στη φωνή του αείμνηστου και από πολλούς αξεπέραστο τραγουδιστή των Queen.

Σύμφωνα με την Google η τεχνητή της νοημοσύνη – που εκπαιδεύτηκε στα φωνητικά του Freddie Mercury και τους ανθρώπους που προσπαθούν να τραγουδήσουν σαν αυτόν- αναλύει τον τόνο, τον ρυθμό και την αίσθηση της μελωδίας του κάθε επίδοξου τραγουδιστή και δίνει μια βαθμολογία με άριστα 100.

Οι «συμμετέχοντες» μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 4 τραγούδια των Queen τα οποία έχει διαθέσιμα η Google (Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, και Somebody to Love), ενώ η Google διασφαλίζει ότι τα δείγματα με τη φωνή σας δεν θα κυκλοφορήσουν στο internet.

To FreddieMeter δημιουργήθηκε από την Google για να υποστηρίξει το Trust Phoenix Mercury για την καταπολέμηση του HIV/AIDS και υποστηρίζει android, iPhones αλλά και υπολογιστές

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις