Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 2 δις ο όγκος των παγκοσμίων μεταφορών ψηφιακού χρήματος μέχρι το 2024

Στα 2 δις θα ανέρχεται ο όγκος των παγκοσμίων μεταφορών ψηφιακού χρήματος μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα της Juniper Research.

Η έρευνα, με τίτλο Digital International Money Transfer: Key Trends, Player Innovation & Market Forecasts 2019-2024, διαπιστώνει ότι τόσο τα διαδικτυακά όσο και τα κινητά κανάλια μεταφοράς χρημάτων επιτυγχάνουν έντονη ανάπτυξη καθώς τόσο οι νέοι, fintech παίκτες όσο και οι εδραιωμένοι φορείς της αγοράς κερδίζουν έδαφος.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ανάπτυξη αυτή θα γίνεται σε βάρος των παραδοσιακών καναλιών αποστολής χρημάτων, η έρευνα αναφέρει ότι τα ψηφιακά μέσα αντικαθιστούν περισσότερο άτυπες μορφές εμβασμάτων, όπως η μεταφορά χρημάτων κατά τη διάρκεια ταξιδιών μέσω μελών της οικογένειας.

Σε κάθε περίπτωση, η Juniper Research συνιστά στους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό μετασχηματισμό, διατηρώντας παράλληλα ισχυρά δίκτυα αντιπροσώπων, για να εξασφαλίσουν ότι θα επωφεληθούν πλήρως από την ψηφιακή μετάβαση.

Η κυριαρχία των κινητών συνεχίζεται

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι οι μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού θα αντιπροσωπεύουν το 68% του συνολικού όγκου συναλλαγών το 2024, από το 63% που “κατείχαν” το 2019. Η μελέτη αναφέρει ότι η κυριαρχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν τα mobile apps, στην αύξηση της διαλειτουργικότητας των λύσεων κινητής τηλεφωνίας και στην άκρως ανταγωνιστική τιμολόγηση από τους νέους “παίκτες” που “αποδιοργανώνουν” την αγορά.

Ο ερευνητής, Nick Maynard εξηγεί: “Το κινητό έχει γίνει το κανάλι” go-to “για τη διεθνή μεταφορά χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι κατεστημένοι φορείς, όπως η Western Union και η MoneyGram, πρέπει να επικεντρωθούν στις εμπειρίες που προσφέρουν οι εφαρμογές τους, αγκαλιάζοντας πλήρως τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Εάν δεν τα καταφέρουν, θα χάσουν το μερίδιο τους στην αγορά από Η αποτυχία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταθερή διάβρωση του μεριδίου της αγοράς από ψηφιακούς αυτόχθονες”.

“Κλειδί” η φυσική παρουσία

Σύμφωνα με την έρευνα, η διεθνής μεταφορά ψηφιακών χρημάτων απαιτεί, εκτός από ψηφιακά κανάλια, αποτελεσματικές συνεργασίες με αντιπροσώπους στις αποδέκτριες χώρες. Με την πάροδο του χρόνου, η μεταφορά χρημάτων θα είναι εντελώς ψηφιακή, προς το παρόν όμως, η διατήρηση μιας φυσικής παρουσίας και σωστών συνεργασιών είναι κρίσιμη.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις