Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon επενδύει 1 δις σε μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία

Ο Jeff Bezos, CEO της Amazon, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 1 δις δολάρια για να ψηφιοποιήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη χώρα και εν μέσω σφοδρών κριτικών που δέχεται για τις πρακτικές τις Amazon.

Σύμφωνα με το Reuters, οι έμποροι της Ινδίας κατηγορούν τόσο την Amazon όσο και την Flipkart της Walmart, δύο αμερικανικούς κολοσσούς, ότι παραβιάζουν τους νόμους της χώρας, πραγματοποιώντας μεγάλες εκπτώσεις και κάνοντας διακρίσεις έναντι των μικρότερων εμπόρων, προωθώντας επιλεγμένους μεγαλύτερους εμπόρους. Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας ξεκίνησε έρευνα γύρω από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι εταιρείες αρνούνται τους ισχυρισμούς, όμως τόσο επίσκεψη του Bezos στην Ινδία όσο και η ανακοίνωσή του ερμηνεύεται ως μία κίνηση καλής θέλησης, ένα “κλαδί ελιάς” προς όσους τον κατηγορούν. Με το ένα δις που ανακοίνωσε ότι επενδύει, η Amazon σκοπεύει να “χτίσει” ψηφιακά κέντρα” σε 100 πόλεις και χωριά της Ινδίας για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο αλλά και να τους προσφέρει υποστήριξη όσον αφορά το κομμάτι του marketing και των logistics.

Σύμφωνα με τον Bezos, η επένδυση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 10 εκατ. επιχειρήσεις να αποκτήσουν παρουσία online και θα “φέρει” στη χώρα εξαγωγές ύψους 10 δις δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Amazon έχει επενδύσει συνολικά 5,5 δις δολάρια στην Ινδία, από το 2014. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του, η Amazon έχει δεσμευτεί να είναι “μακροχρόνιος εταίρος” της Ινδίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις