Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Στο “Top10” αυτής της εβδομάδας, βρίσκεται ο ελληνικός τελικός του Chivas Venture και του προγράμματος Emphasis της Cardlink, το άνοιγμα του νέου κέντρου R&D της TeamViewer στα Ιωάννινα και, φυσικά, η Embio Diagnostics, η κυπριακή Startup που “υπόσχεται” ασφαλή τρόφιμα σε 3 λεπτά!

Παρακάτω θα βρείτε αυτά και άλλα πολλά, εξίσου ενδιαφέροντα, θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αυτήν την εβδομάδα:

Embio Diagnostics: Η κυπριακή Startup που “εγγυάται” ασφαλή τρόφιμα σε 3 λεπτά!

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε τρόπος να ανιχνεύσει κανείς τις επιβλαβείς ουσίες (φυτοφάρμακα, παρασιτοκτόνα, βακτήρια) που “κρύβονται”, σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα σε αυτές τροφές, ειδικά όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες χρήσης και οι χρόνοι που απαιτούνται από τους παραγωγούς. Η Embio Diagnostics, μια κυπριακή Startup με “σύνθημα” “Ασφαλές φαγητό, ασφαλείς καταναλωτές, υγιής επιχείρηση“, φιλοδοξεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news-nexttoslider/56539/embio-diagnostics-kypriaki-startup-pou-engyate-asfali-trofima-se-3-lepta/

H Startup που θα πάει στον τελικό του Chivas Venture στο Τορόντο

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Impact Hub Athens ο ελληνικός τελικός του Chivas Venture, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού με έπαθλο 1.000.000 δολάρια για επιχειρηματίες με ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο αλλά και με έντονο συναγωνισμό, υψηλό επίπεδο και μεγάλη κάλυψη από VCs και τον παγκόσμιο τύπο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/diagonismoi/56683/h-startup-pou-tha-pai-ston-teliko-tou-chivas-venture-sto-toronto/

Η TeamViewer επενδύει στην Ελλάδα με νέο κέντρο R&D

Με μια κίνηση έκπληξη, η γερμανική TeamViewer επέλεξε τα Ιωάννινα για να εγκαταστήσει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Το τμήμα αυτό θα είναι το 6ο σε όλο τον κόσμο, με τα υπόλοιπα να βρίσκονται στην Γερμανία (4) και Αρμενία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56625/i-teamviewer-ependyi-stin-ellada-me-neo-kentro-rd/

Η Γαλλία προωθεί νέες, “φιλικές” μεταρρυθμίσεις για τις Startups

Νέες, φιλικές προς Startups, μεταρρυθμίσεις προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, με στόχο να προσελκύσει νέα ταλέντα και να ανταγωνιστεί το κορυφαίο tech hub των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Γαλλία αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα stock options, επιχειρώντας να παρέχει σε περισσότερα στελέχη και εργαζόμενους τη δυνατότητα αγοράς μετοχών της εταιρείας στην οποία εργάζονται.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56541/i-gallia-proothi-nees-filikes-metarrythmisis-gia-tis-startups/

Όλο το ελληνικό οικοσύστημα στην εκδήλωση του NBG Business Seeds και του ACEin

Με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους της ελληνικής Startup σκηνής και επίσης μεγάλο κοινό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/1 η ημερίδα «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», την οποία διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds σε συνεργασία με το ACEin.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56637/olo-to-elliniko-ikosystima-stin-ekdilosi-tou-nbg-business-seeds-ke-tou-acein/

Fintech, καινοτομία και ψηφιακές πληρωμές στα σχέδια της Visa για το 2020

Τα πλάνα της για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε η Visa, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όσον αφορά τη χώρα μας, η εταιρεία ανέφερε ότι στοχεύει στην αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών, στην ενίσχυση της συνεργασίας με καινοτόμες επιχειρήσεις από το χώρο του fintech (financial technology) αλλά και στην προώθηση της χρήσης ψηφιακών μεθόδων πληρωμής σε κάθετους τομείς όπως οι μεταφορές.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56748/fintech-kenotomia-ke-psifiakes-pliromes-sta-schedia-tis-visa-gia-to-2020/

Η ΜeXOXO “γιορτάζει” την υποστήριξη 5000 γυναικών

Πριν από μερικά χρόνια, η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO και founder της MeXOXO, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει γυναίκες και νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας, είχε θέσει ένα στόχο: να βοηθήσει 5000 γυναίκες έως το 2020. Σήμερα, πριν καν κλείσει πρώτος μήνας της νέας χρονιάς, η MeXOXO ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πετύχει αυτόν τον στόχο!

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56583/i-mexoxo-giortazi-tin-ypostirixi-5000-gynekon/

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του CapsuleT Accelerator

Παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη travel tech startups στον 2ο κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56671/paratasi-ypovolis-etiseon-gia-ton-deftero-kyklo-tou-capsulet-accelerator/

Cardlink Emphasis: Ένα λαμπρό παράδειγμα corporate innovation για τις προκλήσεις του λιανεμπορίου

Πραγματοποιήθηκε χθες ο τελικός του προγράμματος Emphasis της Cardlink το οποίο έτρεξε σε συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56731/cardlink-emphasis-retailtech-corporate-innovation/

Getting Things Done: Πέντε βήματα για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας

Ο David Allen, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους στον κόσμο σε θέματα παραγωγικότητας και συγγραφέας του best seller “Getting Things Done – The art of stress-free productivity” βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο Un-Conference Μεγιστοποίησης Ατομικής Παραγωγικότητας “Getting Things Done”, που διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα η DOOR Training & Consulting.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56714/getting-things-done-pente-vimata-gia-tin-megistopiisi-tis-paragogikotitas/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις