Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lidl Ελλάς αναδείχτηκε κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη για 6η συνεχόμενη χρονιά

Η εταιρεία αφιέρωσε την καμπάνια της στους εργαζόμενους που ζουν καθημερινά τις ποιοτικές συνθήκες εργασίας για τις οποίες έλαβε την αναγνώριση.

Η Lidl Ελλάς κατόρθωσε να βραβευτεί ως Top Employer για το 2022, λαμβάνοντας την αναγνώριση του Κορυφαίου Εργοδότη για 6η συνεχόμενη χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.  

Στην νέα της καμπάνια, με αφορμή την πιστοποίηση, η εταιρεία τίμησε βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους ανθρώπους που γνωρίζουν σε καθημερινή βάση τις θετικές εργασιακές συνθήκες, για τις οποίες έγινε Top Employer η αλυσίδα, με πρωταγωνιστές στο βίντεο τον Κώστα, υπάλληλο ταξινόμησης εμπορευμάτων στην Θεσσαλονίκη, την Χρύσα, υπεύθυνη εκπαίδευσης και ανάπτυξης στην Αθήνα και την Βάσω, υπάλληλο καταστήματος στην Κατερίνη. 

Το γεγονός μάλιστα ότι η εταιρεία βρίσκεται ξανά στην κορυφή της εργοδοσίας αντιμετωπίζεται παρόλα αυτά ως κάτι νέο καθώς συνεχίζει να διατηρεί μια ιδιαίτερη σημασία ως γεγονός για τον κάθε εργαζόμενο. 

Η βράβευση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Top Employers Institute που ανταμείβει τις υψηλού επιπέδου εργασιακές συνθήκες και πρακτικές. Η Lidl Ελλάς αποτελεί μια από τις 17 ελληνικές εταιρείες που απέσπασαν τον τίτλο φέτος, γεγονός που επισφραγίζει την ποιότητα του εργασιακού της περιβάλλοντος και τον βαθμό που την διακρίνει από τις υπόλοιπες.  

Η εταιρεία εφαρμόζει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα στους εργαζόμενους της, καταρτίζοντας συνεχώς το δυναμικό της, δίνοντας τους εκτός από ανταγωνιστικούς για την αγορά μισθούς και προοπτικές ανέλιξης. Η ίδια διαθέτει άλλωστε πάνω από 6.500 υπαλλήλους στους οποίους εγγυάται ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης και ισότητας, σύμφωνο με τις αρχές της διαφορετικότητας και χωρίς διακρίσεις. 

Ειδικότερα, στα πλαίσια της Χάρτας Διαφορετικότητας, διαμορφώθηκε ένα safe space για τους εργαζόμενους, προλαμβάνοντας περιστατικά παρενόχλησης στην δουλειά και παίρνοντας σαφή πρακτική θέση κατά της βίας, ενισχύοντας παράλληλα έναν ομαδικό και φιλικό τρόπο εργασίας, και αποδεικνύοντας την δέσμευση της στις ίσες ευκαιρίες στον χώρο της εργασίας. 

Όσον αφορά στην πιστοποίηση από το Top Employers Institute, πρόκειται για έναν οργανισμό με διεθνή παρουσία από το 1991, ο οποίος έχει διακρίνει 1.857 επιχειρήσεις σε 123 χώρες για την θετική τους επιρροή στην ζωή των εργαζομένων – μέχρι τώρα τουλάχιστον 8 εκατ. υπαλλήλων.  

Η επιλογή της εταιρείας ως κορυφαίος εργοδότης έγινε ύστερα από αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δράσεων που δημιούργησε η επιχείρηση για τους εργαζόμενους της, αλλά και της αποτελεσματικότητας τους, ενώ συνολικά η ίδια επένδυσε πάνω από 800.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες τους και προσαρμόζοντας τες σε ένα υβριδικό μοντέλο, εφοδιάζοντας τους με όλα τα απαραίτητα επικοινωνιακά εργαλεία που απαιτούν οι νέες συνθήκες.  

Αντίστοιχα, ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην κορυφαία αναγνώριση της εταιρείας ως εργοδοσία ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της που διευκόλυνε την τηλεργασία, αναβαθμίζοντας τα τεχνολογικά της συστήματα.  

Επιπρόσθετα, η εταιρεία στηρίζει την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για νέους, παροτρύνοντας entry-level άτομα με ελάχιστη εμπειρία μέσα από τα προγράμματα Lidl UP: International Trainee και Lidl UP: Learn & Work, δίνοντας με το τελευταίο την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία παράλληλα με τις σπουδές τους, έτσι ώστε όταν βγουν στην αγορά να έχουν ήδη χτίσει μια καριέρα στον χώρο του λιανεμπορίου.   

Στα πλαίσια των παραπάνω, η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας για να επεκτείνει την ομάδα της τόσο στα κέντρα logistics όσο και στις εγκαταστάσεις της στα γραφεία και τα καταστήματα, προκειμένου να ισχυροποιήσει την θέση της στην αγορά του λιανικού εμπορίου της χώρας, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την σταθερότητα.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις