Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 2,6 δισ. ευρώ οι επενδύσεις των Venture Capital στην Ευρώπη στο πρώτο τρίμηνο

Στα 2,6 δισ. ευρώ, το υψηλότερο σημείο από τα επίπεδα-ρεκόρ του τρίτου τριμήνου του 2001, διαμορφώθηκαν οι Venture Capital επενδύσεις στις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δεδομένα του Dow Jones VentureSource.

Το προαναφερθέν ποσό, που είναι αυξημένο κατά 41% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014, προήλθε από την ολοκλήρωση 345 συμφωνιών, μέγεθος ελαφρώς μειωμένο κατά 5% εν συγκρίσει με το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αναφορικά με τους τομείς από τους οποίους προέρχονταν οι επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση, τη… μερίδα του λέοντος (50%) κατέχουν οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές, καθώς έλαβαν 1,3 δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση 103 συμφωνιών. Όσο για το κορυφαίο deal του συγκεκριμένου τριμήνου, δεν είναι άλλο από την επένδυση συνολικού ύψους 288 εκατ. ευρώ της Γερμανικής Rocket Internet στην… ομοεθνή της online εταιρεία παραγγελίας φαγητού Delivery Hero.

Τέλος, η Γερμανία αποδείχτηκε ως ο πλέον «ελκυστικός» προορισμός για την επένδυση κεφαλαίων χρηματοδότησης στο πρώτο τρίμηνο του 2015, καθώς κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 921 εκατ. ευρώ μέσω 64 συμφωνιών. Σε «κοντινή» απόσταση ακολουθεί η Αγγλία με 886 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις