Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbus BizLab: Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα επιτάχυνσης για πέντε startups

Η Airbus BizLab επέλεξε τις πρώτες πέντε startups, οι οποίες θα επωφεληθούν μέσω ενός 6μήνου προγράμματος καθοδήγησης και ανάπτυξης για να επιταχυνθεί η διαδικασία μετατροπής των ιδεών τους σε αξιόπιστες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η Airbus BizLab παρουσίασε την πρώτη πρόσκληση για έργα το Μάιο του 2015, στην οποία ανταποκρίθηκαν 150 startups από όλο τον κόσμο.

A350-production_702x336
Μετά από μία διαδικασία προεπιλογής, 15 startups προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή του Airbus BizLab τον Ιούλιο του 2015. Από αυτές επελέγησαν πέντε για να ολοκληρωθούν τις ιδέες τους εντός του BizLab από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε startups είναι οι εξής:
– 3d Trust (Γερμανία): Ένα έργο που προσφέρει καινοτόμους τρόπους για να εξασφαλίσει τη ροή τυπωμένων δεδομένων σε 3D εκτυπωτές, από απόσταση.

– OBUU, (Ισπανία): Έργο για τον Εξοπλισμό Συστημάτων Εδάφους (Ground System Equipment) που συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένο μέθοδο που προσφέρει μείωση κόστους στην συντήρηση αεροσκαφών και ως εκ’ τούτου βελτίωση στην διαθεσιμότητα του στόλου.

– PaperClip Design, (Χονγκ Κονγκ): Παρουσίαση ενός ευέλικτου κρεβατιού σουίτας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κάθισμα premium economy θέσης.

– SimSoft 3D, (Γαλλία): Μία έξυπνη κονσόλα καθοδηγούμενη φωνητικά, που επιτρέπει τον διαδραστικό διάλογο μεταξύ του χειριστή και του μηχανήματος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

– UWinLoc, (Γαλλία): Ένα χαμηλού κόστους και υψηλής ακρίβειας Σύστημα Ιχνηλασίας εσωτερικών/εξωτερικών χώρων.

Η Airbus θα προσφέρει στις παραπάνω startups μια συνολική υποστήριξη επιτάχυνσης και ανάπτυξης, διάρκειας 6 μηνών.

ManufacturingAirbus_702x336

Οι πέντε επιλεχθείσες νεοφυείς επιχειρήσεις θα συνεργαστούν με ειδικούς της Airbus, από διάφορα τμήματα (τεχνολογίας, νομικό, οικονομικό, μάρκετινγκ κ.α.) και θα επωφεληθούν από μία επικεντρωμένη καθοδήγηση. Θα έχουν πρόσβαση σε χώρους γραφείων και σε χώρους πρωτότυπων δοκιμών, ενώ οι τελικές παρουσιάσεις των ιδεών θα παρουσιαστούν σε συγκεκριμένη μέρα ενώπιον των στελεχών της Airbus, συνεργατών, πελατών και επενδυτών.

Bruno_Gutierres_702x336
Ο επικεφαλής του BizLab, Bruno Gutierres.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επιτυχία των υποβολών έργων στην πρόσκληση μας. Το επίπεδο των έργων έκαναν την διαδικασία επιλογής πιο δύσκολη από το αναμενόμενο» ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής του BizLab, Bruno Gutierres.

Σημειώνεται ότι το Airbus BizLab είναι ένας μοχλός επιχειρηματικής ανάπτυξης της παγκόσμιας αεροδιαστημικής βιομηχανίας, όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις συναντούν τα στελέχη ανάπτυξης, και δημιουργήθηκε από την Airbus, που αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις