Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΙΤ: Ανέπτυξε έναν καταπινόμενο αισθητήρα παρακολούθησης

Το ΜΙΤ αποφάσισε να “προσπεράσει” τις wearable υλοποιήσεις και να πειραματιστεί με κάτι πιο εξεζητημένο, δημιουργώντας έναν καταπινόμενο αισθητήρα παρακολούθησης, ο οποίος εποπτεύει τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς εκ των έσω. 

Ο αισθητήρας είναι τοποθετημένος μέσα σε μία κάψουλα σιλικόνης (όχι μεγαλύτερη από ένα αμύγδαλο) και αφού καταποθεί, είναι σε θέση να συλλέξει ηχητικά κύματα προερχόμενα από τηνκαρδιά, το στομάχι και το πεπτικό σύστημα – χάρη σε ένα σύνολο μικροσκοπικών μικροφώνων.

Η υλοποίηση αυτή είναι ιδανική για την παρακολούθηση ασθενών, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και η παρακολούθηση τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω συμβατικών βιομετρικών μεθόδων.

“Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποια υλικά είναι ασφαλή για κατάποση και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτά τα μικροσκοπικά μικρόφωνα είναι παρόμοια με εκείνα που υπάρχουν στα κινητά μας τηλέφωνα”, δήλωσε ο Giovanni Traverso, ένας από τους σχεδιαστές του συγκεκριμένου αισθητήρα και ερευνητής του Ινστιτούτου Κοχ (ΜΙΤ), για την μελέτη και καταπολέμηση του καρκίνου.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις