Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H πλατφόρμα ερωτοαπαντήσεων Quοra σηκώνει 85 εκατ. δολ με αξία 1,8 δισ. δολ.!

Η Quora είναι μια απο αυτές τις περιπτώσεις που χαίρεσαι που υπάρχει το Internet και κόσμος που επιθυμεί να προσφέρει τις γνώσεις του στους άλλους, αφιλοκερδώς.

Η Quora είναι ένα κέντρο γνώσης με τη κοινότητα να ρωτάει ότι επιθυμεί να μάθει, κυρίως τεχνολογικά θέματα και αντικείμενα, και η ίδια κοινότητα να βοηθά με κατά κανόνα υψηλού επιπέδου απαντήσεις. Στην κοινότητα ανήκουν και οι Μπάρακ Ομπάμα και Τζαστίν Τριντό οι οποίοι συμμετείχαν σε ειδικές συνεδρίες ερωτοαπαντήσεων.

Αν και η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, αναπτύχθηκε ταχύτατα μετά την είσοδό της στον γνωστό accelerator Υ Combinator το 2014 με τον ιδρυτή της, Άνταμ Ντ’άντζελο, 32 ετών, να είναι «Σειρά» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και πρώην CTO του Facebook.

H Quora έχει φτάσει τους 200 εκατ. επισκέπτες το μήνα και στην ουσία παίζει στο ίδιο γήπεδο με τo Reddit και το Yahoo Answers Now. Εδώ και ένα χρόνο έχει διαφημίσεις ενώ με τη νέα μεγάλη χρηματοδότηση των 85 εκατ. δολ. θα επεκταθεί σε καινούργιες γλώσσες. Σύμφωνα με τους επενδυτές η αξία της Quora εκτιμήθηκε στο 1,8 δισ. δολ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις