Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησε η 3η περίοδος επιδότησης έως 50.000 ευρώ επιχειρηματικών σχεδίων πτυχιούχων μέσω ΕΣΠΑ

Μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία, η “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)” ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από τις αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο.
Το ύψος χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να φτάσει τα 50.000 ευρώ και καλύπτεται το 100% της αξίας των δαπανών.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν, να επεξεργαστούν και να οριστικοποιήσουν νέο επενδυτικό σχέδιο ή να επεξεργαστούν αυτό που είχαν ξεκινήσει και δεν είχαν οριστικοποιήσει στις προηγούμενες περιόδους υποβολών.

Δικαιούχοι είναι άνεργοι και μισθωτοί που θα συστήσουν εταιρεία αλλά και υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρεία με ανέργους και μισθωτούς. Επίσης υφιστάμενες ατομικές επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν την επιδότηση.

Επιδοτούνται προϋπολογισμοί 5.000 έως 25.000 ευρώ για ένα δικαιούχο, έως 40.000 ευρώ για σχήματα δυο ατόμων και έως 50.000 για σχήματα τριών ατόμων και άνω.

Η υποβολή γίνεται  μόνο ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Περισσότερες πληροφορίες:
– Στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8.00 πµ έως τις 5.00 µµ).
– Στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις 8.00 πµ έως τις 7.00 µµ.
– Στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/ptyxioyxoi.
 
Στην ιστοσελίδα www.espa.gr.
– 
Στους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ σε όλη την Ελλάδα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις